Eerste zwerfvuilactie in Dieren-Zuid

DIEREN – Zaterdag 7 april verzamelden zich vele buurtbewoners van de wijk Dieren-Zuid, bij de ‘Ik buurt mee keet!’ bij de ingang van het Carolinapark aan de Hogestraat in Dieren.

Er werd namelijk een zwerfvuilactie in Dieren-Zuid gehouden op initiatief van wijkbewoners Carla en Geertje die zich storen aan al het afval in hun wijk. Wethouder Constans Pos was ook aanwezig.

Middels flyers in de wijk en de media riepen zij buurtbewoners op om zich zaterdag 7 april te verzamel bij het Carolinapark. Hier werd zeker gehoor aan gegeven rond 09.45 uur werden alle aanwezigen ontvangen met een kop koffie en wat lekkers, nadat zij waren verwelkomd door Carla en Geertje. Een van de aanwezige gemeentewerkers deelde plastic afvalzakken en knijpers uit en men vertrok in groepjes de wijk in.

Er werden alleen al ongeveer 15 zakken aan de Hogestraat verzameld en Aan ’t Veer nog eens 8 zakken met zwerfvuil. “Een ontstellend resultaat”, aldus de initiatiefneemsters Carla en Geertje, “we zijn blij dat we dit georganiseerd hebben.” Ze waren ook blij verrast met de hoge opkomst, bijna 30 buurtbewoners kwamen helpen.

Het uiteindelijke doel is de schoonste wijk van Nederland worden en zodoende is men van plan dit 3 à 4 keer per jaar te organiseren. De actie startte om 10.00 uur en eindigde rond 12.00 uur weer bij de ‘Ik Buurt -Keet’ waar iedereen hartelijk werd bedankt voor hun inzet en komst.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen