Begraafplaats Moscowa ingezaaid met bloemrijk bijenmengsel

Foto: Arthur Ohm

ARNHEM – Imkers van de Imkervereniging Arnhem-Velp e.o. hebben zaterdag 14 april 2018 samen met een zestal vrijwilligers, onder leiding van de heer Jan Floor, hoofd Parken en Bossen van gemeente Arnhem, een tweetal nieuwe percelen van de begraafplaats Moscowa in Arnhem met zaad van een bloemrijk bijenmengsel ingezaaid.

Het was allemaal prima voorbereid door gemeente Arnhem in goede samenwerking met de leiding van de begraafplaats in de persoon van de de heer André Kruijmer, beheerder. Het weer was uitstekend dit keer, in tegenstelling tot medio maart toen de inzaai actie wegens Syberische koude moest worden uitgesteld.

De vrijwilligers hebben zich zodanig ingespannen dat het gehele oppervlak van ca. 800 m2 binnen een uur kon worden bewerkt. Zaterdagnacht heeft een milde regenbui het zaad ingeregend waardoor er een grote kans is dat het snel zal ontkiemen. Zeker gezien de voorspelde mooiweer periode die in het verschiet ligt.

Het bestuur van de Imkervereniging Arnhem-Velp e.o. wil graag iedereen hartelijk danken voor de fijne medewerking en grote inzet. Daarbij mag niet onvermeld blijven dat de heer en mevrouw Geltink, beiden ook imker en woonachtig aan de Waterbergseweg, enkele maanden terug het initiatief namen tot het inzaaien van deze percelen van Moscowa.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij:
Arthur Ohm, Imker en coördinator van deze inzaaiactie, [email protected].

'
article
118766
Bijen welkom op begraafplaats Moscowa in Arnhem
ARNHEM – Imkers van de Imkervereniging Arnhem-Velp e.o. hebben zaterdag 14 april 2018 samen met een
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/118766/begraafplaats-moscowa-ingezaaid-met-bloemrijk-bijenmengsel/
2018-04-16T15:25:21+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/04/16152116/inzaaiactie.jpg
Arnhem, begraafplaats, bijenmengsel, Bloemrijk, gemeente Arnhem, inzaai actie, Moscowa, rheden.nieuws.nl
Nieuws