Lidl-in-het-Groen dankzij studenten Larenstein

Foto: Groen voor Lidl

VELP – ‘Wij lopen dagelijks door het mooie en koele groen naar ons hypermoderne schoolgebouw’, zeggen de studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein.

‘Wij weten dus hoe het kan.’

En daarmee doelen ze op de herinrichting en uitbreiding van de parkeerplaatsen rondom Lidl aan de Nordlaan in Velp.

Donderdag 19 april om 15.00 uur worden hun plannen voor een groene omgeving voor Lidl gepresenteerd in de Aula van de Hogeschool aan de Larensteinselaan.

Iedereen is van harte welkom.

Actiegroep Groen voor Lidl

Meer dan 300 Velpenaren verenigden zich afgelopen jaar in de Actiegroep Groen voor Lidl. Er werden twee woonhuizen, inclusief bomen, heggen en struiken, weggehaald door Lidl om ruimte te maken voor ruim 40 extra parkeerplaatsen.

De Velpse actievoerders zijn verknocht aan hun groene omgeving en vrezen nu voor kale vlakte voor in totaal 100 parkeerplaatsen midden in het dorp. Daarom riepen ze de hulp in van de nabijgelegen Hogeschool Van Hall Larenstein met de vraag of die hen concreet wilden ondersteunen in de vorm van een professioneel ‘Groenvoorstel’ aan Lidl. Directie en docenten waren meteen enthousiast.

Groene ideeën voor Lidl

Vandaag starten 11 studenten Tuin- en Landschapsinrichting met de workshop ‘Groene ideeën voor Lidl’. Vanmorgen werden ze ter plaatse geïnformeerd over wensen en plannen door vertegenwoordigers van Actiegroep Groen voor Lidl, door ambtenaren van de gemeente Rheden en door vertegenwoordigers van Lidl.

Presentatie

Donderdag presenteren de studenten hun (vijf) plannen en gaan die aanbieden aan wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden en aan manager Mark Arling van Bouw & Vastgoed Lidl.

Positief, groen en milieuvriendelijk

Beide heren zijn verrast en ingenomen met deze positieve benadering van de Actiegroep Groen voor Lidl en staan welwillend tegenover de suggesties van de Hogeschool-studenten voor een groene en milieuvriendelijke parkeerplaats.

Groen voor Lidl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen