Simon Hammelburg over het ‘nieuwe herdenken’

Foto:

VELP – Hoe moeten we het ritueel van herdenken in deze tijd vorm geven? Nu de eerste generatie oorlogsslachtoffers nagenoeg is weggevallen en de jeugd steeds minder interesse heeft in dit thema, vraagt schrijver Simon Hammelburg zich af hoe dit ‘nieuwe herdenken’ eruit zou kunnen zien.

De Amsterdamse auteur houdt hierover op donderdag 3 mei, een dag voor de dodenherdenking , een voordracht bij podium Jansen & de Feijter. Deze lezing maakt deel uit van het joodse drieluik Tryptich. Na de voordracht is er ook ruimte voor vragen en discussie.

Simon Hammelburg (Amsterdam, 1952) is tekstschrijver, componist, journalist en auteur. Hij schreef meer dan 1000 liedjes. Hij werkte als presentator en reizend journalist voor AVRO’s Radiojournaal. Begin jaren tachtig van de vorige eeuw werd hij correspondent in Amerika voor omroepen in Nederland in en buitenland en schreef hij voor enkele bladen.

In 1980 schreef hij mee aan het boek Mijn Jodendom, in 1995 debuteerde hij met zijn roman Kaddisj voor Daisy. In 2014 verscheen Van binnen is alles stuk – Herinneringen van vernielde generaties, dat nog steeds tot de standaardwerken behoort over de psychische schade van joodse slachtoffers na de oorlog. In 2017 publiceerde Uitgeverij Aspekt zijn oergeestige roman Het Voorgesprek.

Donderdag 3 mei – aanvang 20.00 uur – entree 5 euro

www.eenpassievoorboeken.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen