Wahhab Hassoo uit Velp door naar volgende ronde in Expeditie Robinson

Foto: Pictures & Poetry

VELP – Ondanks een tekort aan stemmen is Wahhab Hassoo toch geselecteerd en daarmee door naar de volgende ronde bij Expeditie Robinson.

Wahhab mag daarom binnenkort naar het selectieweekend van Expeditie Robinson, wat daar gaat gebeuren en waar de deelnemers vervolgens aan worden blootgesteld, is nog niet bekend.

Wahhab:

“Ik heb een groot netwerk maar de meeste mensen die ik ken wonen in Irak en konden helaas niet stemmen waardoor ik niet in de top 7 ben geëindigd. Ik ben ontzettend blij en voel me zo gelukkig dat ik toch uit honderden mensen ben geselecteerd, dat er zoveel mensen achter mij staan en vertrouwen in me hebben en mij hebben gesteund.”

Wahhab is 22 jaar jong en woont sinds 2012 met zijn familie (vader, moeder, een zus en twee broers) in Velp, hij is vanwege zijn geloofsovertuiging (Jezidisme) gevlucht naar Nederland. Hij studeert nu Aviation aan de Hogeschool van Amsterdam en daar is het niet bij gebleven. In 2017 heeft hij deelgenomen aan ‘Men Universe Nederland’ en is daarna ook Men Universe Irak geworden. Hij mocht toen zijn vaderland vertegenwoordigen in Dominicaanse Republiek.

Wahhab:

“Dit jaar heb ik me opgegeven voor Expeditie Robinson, de reden hiervoor is dat ik heel graag wil laten zien waarvoor ik gevlucht ben en dat ik de moeilijkste omstandigheden kan overleven. Als ik win wil ik graag het bedrag doneren aan een goede doel. De stichting die ik heb gekozen: (www.nlhelptyezidis.nl). richt zich onder andere op het geven van onderwijs in de getroffen delen van Irak nu IS daar weg is.”

Stichting NL helpt Yezidi’s:

De stichting is opgericht met als doel hulp te bieden aan Yezidische vluchtelingen in en uit Noord-Irak. Nederland heeft ook een aantal Yezidische vluchtelingen opgevangen. “Wahhab is een bijzondere jongen. Terwijl veel van zijn leeftijdgenoten zich druk maken over uitgaan, huiswerk en de nieuwste smartphone, werkt hij zich – naast zijn opleiding – in het zweet om kleding in te zamelen voor vluchtelingen in Noord-Irak en probeert hij via de media aandacht te vragen voor de situatie in Irak. Inmiddels zijn er op Wahhab’s initiatief al duizenden kilo’s kleding verscheept naar de vluchtelingenkampen. Een geweldige prestatie!”

Daarnaast is Wahhab in september 2014 met een cameraploeg van de Evangelische Omroep teruggegaan naar Irak, voor een reportage over de angst en de erbarmelijke leefomstandigheden van zijn geteisterde volk.

Wahhab:

“Ik hoop dat ik me straks na het selectieweekend deelnemer van Expeditie Robinson mag noemen en dat ik alle jonge vluchtelingen kan inspireren om ook keihard te werken om hun dromen waar te maken. Ondanks dat ze vanaf nul moeten beginnen in een prachtig land als Nederland, waarin iedereen gelijke kansen heeft.” 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen