Eerste Schubertiade in de Dorpskerk te Ellecom

Foto: Rhedelijk Cultureel

ELLECOM – Op zondag 13 mei organiseert Rhedelijk Cultureel samen met Stichting Behoud Dorpskerk Ellecom de eerste van vier concerten in de vorm van een Schubertiade.

De Schubertiaan 2018

Talenten die zich hebben gestort op de klassieke muziek werken samen met vooraanstaande professionals. Onder de noemer ‘De Schubertianen’ gaan verschillende talentvolle musici de strijd met elkaar aan om de titel ‘De Schubertiaan 2018’. In vier concerten worden de beste talenten geselecteerd voor een afsluitend concours dat in november wordt gehouden. Daar zijn mooie prijzen te verdienen die de muzikale carrière van de talenten een kleine impuls kunnen geven.

Schubertiade

Het eerste concert vindt plaats in de pittoreske Dorpskerk Ellecom en begint om 16.00 uur. Het publiek wordt uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje te komen luisteren naar muziek van onder andere Mozart, Debussy, Gershwin en Elgar. Aan het eerste concert werken de pianiste Cathelijne Maat en de bariton Hans Scholing mee. Zij hebben de deelnemers gecoacht en laten van zichzelf ook iets horen.

Een tweede Schubertiade wordt gehouden in de eerste week van juli. Voor ‘De Schubertianen’ kan nog worden aangemeld. Door bijdrages van het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland en het VSB-fonds is het project zeer toegankelijk. Belangstellenden die mee willen doen kunnen zich via een mailtje naar [email protected] aanmelden.

Voor meer informatie over het project kunt u kijken op www.rhedelijkcultureel.nl/projecten/de-schubertianen/.

Voor het reserveren van kaartjes (aangeraden vanwege beperkte zitplaatsen) kan iedereen online terecht bij Rhedelijk Cultureel: www.rhedelijkcultureel.nl/schubert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen