Oranje Klassieker Rit Velp op Koningsdag weer vol

Oranje Klassieker Rit Velp
Oranje Klassieker Rit Velp
Foto: Oranje Klassieker Rit Velp

VELP – Zoals eigenlijk elk jaar zit de Oranje Klassieker Rit Velp op 27 april met Koningsdag weer vol. 150 Klassieke voertuigen van auto’s, motoren, busjes en kleine vrachtauto’s zijn welkom bij de nu 16 jaar oude Velpse klassiekerrit. Al deze jaren start de rit vanaf de van Spaenallee voor Kasteel Biljoen.

Daffodil is het Engelse woord voor Narcis

Om het rijdend erfgoed dit jaar, maar ook andere jaren, nog beter op de kaart te zetten is er elk jaar een thema auto. Dit jaar is dat de Daffodil (Type 30), echt Dutch Disign! Deze werden gebouwd tussen 1961 en 1967. Het model kwam gelijktijdig met de DAF 750 op de markt in september 1961 ter vervanging van de DAF 600. Het model was bedoeld als een luxe exportmodel (gericht op de Amerikaanse markt) en had om die reden zijn portie chromen strips en details bij zich. Daffodil is het Engelse woord voor Narcis, deze bloem staat dan ook in gestileerde vorm op de stuurwielnaaf. Rondom Koningsdag bloeit ook deze fraaie bloem!

OKRV 2018

10 Dafjes een politie Porsche, Citroëns, Buick en nog veel meer

Wat voor voertuigen komen er op 27 april naar Velp? In ieder geval zijn er 10 verschillende soorten Dafjes te aanschouwen op het stukje van Spaenallee voor het kasteel. In ieder geval 30 voertuigen uit Velp en veel deelnemers uit de omliggende plaatsen van Arnhem tot bijv. Dieren. Er komen zelfs 3 Dafjes uit Haarlem, Bleiswijk en Rotterdam. Deze leggen zo ongeveer 400 km af! Bijzondere voertuigen zijn dit jaar een politie Porsche, een Citroen U29 vrachtwagentje, Buick, 57 Master Six, DAF 32  pick-up, Honda motorfiets PC800 of een Chevrolet G20 sportsvan. Daarnaast natuurlijk vele Citroëns, BMW’s, Opels etc. Het jongste voertuig stamt uit 1992, een Westfield SE I en het oudste voertuig is de Buick Master Six uit 1930.

Oranje Klassieker Rit Velp

Mooiste, origineelste en meest bijzondere voertuig

Een deskundige jury zal ook dit jaar weer de mooiste, origineelste en meest bijzondere voertuig bekendmaken rond 19.45 uur in het Villapark. Rond de klok van 14.16 uur zal de karavaan vanaf de van Spaenallee afgevlagd worden door de familie Heersink, bewoners van Kasteel Biljoen. Rond 14.30 rijden de voertuigen over de rotonde Rozendaalselaan/ Ringallee. Dit is mooie plaats voor publiek om het rijdend erfgoed langs te zien rijden of men kan de van Spaenallee vanaf 13.00 uur bezoeken tot 14.16 uur of ’s avonds in het Villapark vanaf 18.16 uur tot 20.00 uur.

Meer weten? Kijk dan op http://www.okrv.nl

Oranje Klassieker Rit Velp

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen