Samen herdenken op 4 mei in Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Het Comité 4 en 5 mei gemeente Rheden verzorgt op vrijdag 4 mei de herdenking bij het monument op het Rozenbos in Rheden. Voorafgaand aan de herdenking vertrekken om 19.20 uur stille tochten.

Vanuit Rheden wordt de stille tocht opgesteld bij de Muziektent aan de Haverlandseweg en vanuit De Steeg bij de ingang van Rhederoord aan de Parkweg. Iedereen is van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze herdenking.

Traditiegetrouw nemen veel betrokken inwoners deel aan de stille tochten, ook het Rhedens college met burgemeester Carol van Eert en echtgenote en de wethouders lopen mee. Om 19.45 uur komt iedereen tezamen bij het Rozenbos, waar de herdenkingsplechtigheid mede wordt vormgegeven door het Rhedens Fanfarecorps, het Dierens Mannenkoor, trompettist Irma de Vries en Scoutinggroep De Rhedense Pioniers.

Het nationaal jaarthema ‘Jaar van verzet’ zal tot uiting komen gedurende deze herdenkingsplechtigheid.

Ook in de gemeente Rheden is verzet gepleegd gedurende de tweede wereldoorlog. Diverse lokaal uitgebrachte boeken vertellen daarover persoonlijke verhalen en verslagen: moedige verhalen van mensen en over mensen die in verzet kwamen. Die opkwamen voor de rechten van anderen.

Ine Büno Heslinga zal een mooi toepasselijk gedicht voordragen. Bovendien leggen betrokken organisaties en personen kransen en bloemen bij het monument.

De organisatie van deze gemeentelijke 4 mei herdenking is in handen van het Comité 4 en 5 mei. Dit jaar heeft het bestuur van het comité een andere samenstelling gekregen. Wim Giessen, Ben Teunissen en Gosse Hiemstra hebben jarenlang zich zeer betrokken ingezet voor het Comité. Hun bezielende betrokkenheid en lokale kennis van de tweede wereldoorlog zal altijd van grote waarde blijven. Het Comité bestaat nu uit Jorina de Leeuw, Marijke Buter en Maud van Braam.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen