Volle bak bij Tweede Wereldoorlog evenement in Koepelgevangenis Arnhem 

REGIO – Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er veel gebeurd in en rondom de Koepelgevangenis in Arnhem. In een special op 4,5 en 6 mei 2018 organiseert Comité Koepel40-45 in samenwerking met Prison Experience een bijzonder evenement.

Koepel 40-45

Op 4 mei is het Tweede Wereldoorlog evenement van start gegaan in de Koepelgevangenis van Arnhem. Bezoekers werden ontvangen bij de historische poort. Op het terrein staan verschillende oude (leger)voertuigen. In de Koepel zelf is een indrukwekkende expositie te zien.

Expositie

De expositie brengt je terug naar de jaren 1940 t/m 1945. Er worden film- en fotomateriaal, oude kleding, wapens en andere voorwerpen tentoongesteld. Er staan verschillende stands met bijzondere boeken. Het personeel is gekleed in de kleding van toen.

Rondleidingen

De rondleidingen worden gegeven door oud bewaarders van PI de Berg. Zij brengen je langs alle plekken die tijden de 2ewereldoorlog een grote rol hebben gespeeld. Zij laten je de nog altijd zichtbare oorlogsschade zien en je kunt luisteren naar de vele oude verhalen. Ook de jaren ná de oorlog zullen besproken worden. Deze rondleidingen zijn uniek; de verhalen die tijdens dit evenement worden verteld komen tijdens andere rondleidingen niet uitgebreid aan bod.

Bankier van het Verzet

In samenwerking met Pathé wordt de film Bankier van het Verzet op groot scherm vertoont midden in de Koepel. Vanwege de akoestiek krijgen bezoekers allemaal een koptelefoon en kunnen zij zelf het volume bepalen.

Entreetickets

Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar voor 5 en 6 mei 2018. Entreetickets voor de expositie en/of rondleiding zijn online te koop via www.koepel40-45.nl en een filmticket via www.pathé.nl.

Prison Experience

Prison Experience is een bedrijf dat gevestigd zit in de koepelgevangenis in Arnhem. Zij hebben een tweetal volwassenen- en één kinderescaperoom. Zij organiseren spellen, rondleidingen, evenementen en bedrijfsuitjes. Tevens bieden zij complete arrangementen aan inclusief eten en drinken. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse bieden zij weer onderdak aan wandelaars.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie ook op: www.prisonexperience.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen