Van je hobby je beroep maken? Wordt Bloemstylist

Foto: Marjanne Eikelboom Aeres MBO Velp

VELP –  Altijd al in de weer met bloemen maar eigenlijk nooit tijd gehad voor een opleiding? Aeres Trainingscentre Velp geeft aan volwassenen de tweejarige opleiding Vakbekwaam Bloembinder. En voor mensen uit het beroepsveld bieden ze een vervolg op DFA.

Bloemstylist (DFA) cursus voor volwassenen

In samenwerking met Aeres MBO Velp biedt het Aeres Training Centre Velp opleidingen aan in Bloembinden. Voor de opleiding Dutch Flower Arrangement (DFA) is er geen voorkennis nodig over het bloemschikken. Het is handig om een stageadres te hebben maar is niet verplicht.

Deze opleiding wordt op de maandagavond aangeboden tussen 17.30 en 20.30 uur. Het basisjaar bestaat uit 20 praktijkavonden en 4 theorieavonden. In het tweede jaar volgt de verdieping van het vak. Het diploma aan het einde van de opleiding geeft de kwalificatie ‘vakbekwaam Bloembinder”.

ADFA bijscholing voor mensen uit het vak

Heb je een bloemenwinkel en wil je wat meer trendy bloemwerk leren maken? Geef je dan op voor ADFA (Advanced Dutch Flower Arrangement). Dit is de vervolgopleiding van DFA waarin vaardigheid en creativiteit op het gebied van bloemwerk verder worden ontplooid.

De praktijkonderwerpen die tijdens deze opleiding aan de orde komen zijn onder andere handgebonden boeketten, bruidswerk, autoversieringen, historisch bloemwerk, plantaardige sieraden, rouwbloemwerk, kransen, vaas- en schaalarrangementen en ruimtedecoraties.

Deze opleiding is voor belangstellenden vanaf 21 jaar die geen dagonderwijs volgen en in het bezit zijn van een diploma DFA 1, vakbekwaam medewerker bloemstylist, vakbekwaam bloemschikker/-binder, zelfstandig beroepsbeoefenaar in de bloemendetailhandel, aantoonbare kennis en vaardigheden op vergelijkbaar of hoger niveau.

14 juni expositie avondopleiding
Het DFA-examen van de huidige cursisten sluiten we af met een (kleine) expositie, u bent op 14 juni van harte welkom van 19.00 tot 20.00 uur waar ze ook een algemene voorlichting over de avondopleiding Bloemstylist (DFA 1 en 2) geven.

Voor meer informatie en het aanmeldformulier?  https://www.aerestrainingcentre.nl/velp

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen