Saskia Laroo en Warren Byrd op zondag 13 mei

Foto: A.N. Moolhuizen

VELP – Op zondagmiddag 13 mei biedt Café d’Oranjeboom een bijzonder podium voor een optreden van niemand minder dan trompettiste Saskia Laroo en de Amerikaanse zanger en pianist Warren Byrd.

Tijdens deze laatste jazzmiddag van het seizoen 2017/2018 zullen zij deel uitmaken van de Alan Easy Band van bassist en toetsenist Nol van Bennekom.

Saskia Laroo is een van de bekendste, internationaal doorgebroken trompettisten die dan ook al tal van jazzprijzen heeft gewonnen. Naast trompet speelt Saskia de saxofoon en contrabas. Ook was ze met haar band een van de top-acts op het Harare International Festival of the Arts. Daarvan zijn een DVD en een CD verschenen. In 2011 ontving ze de Karmavoor Vredesprijs in India omdat ze onder het motto Music for Peace haar tournee liet doorgaan na de bomaanslag in Mumbai. Er gold destijds een negatief reisadvies. Regelmatig reist ze naar de Verenigde Staten voor concerten waar ze door pers en publiek is uitgeroepen tot Lady Miles Davis of Europe.

De Amerikaanse pianist en zanger Warren Byrd is een musicus van naam, die met belangrijke jazzvertolkers als Archie Shepp en Charles McPherson heeft gespeeld. Hij treedt regelmatig op met Saskia Laroo. In 2005 was hij nog te horen op het North Sea Jazz Festival met de Charlie Parker Legacy Band.

De Alan Easy Band is een idee van Nol van Bennekom met als uitgangspunt steeds wisselende bezettingen. Saxofonist Aad Overeem is zondag de side-man van Saskia Laroo. Slagwerker is deze keer Gijs van Hamersveld, geen onbekende in Café d ’Oranjeboom.

Zoals altijd begint de jazzmiddag om 15:00 uur en is deze rond 18:00 uur afgelopen, waarna het café nog tot 19:00 uur geopend blijft. De entree is gratis. Tot dan!

(Foto: A.N. Moolhuizen)

'
article
120177
Jazzmiddag in Café d'Oranjeboom
VELP – Op zondagmiddag 13 mei biedt Café d’Oranjeboom een bijzonder podium voor een optreden
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/120177/saskia-laroo-en-warren-byrd-op-zondag-13-mei/
2018-05-10T09:57:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/05/10095715/Saskia-Laroo-A.N.-Moolhuizen.jpg
Jazz, rheden.nieuws.nl, Saskia Laroo, Warren Byrd
Nieuws