42e Vael Ouwe fietstoertocht vernieuwd

Foto: De Vael Ouwe 2018

DIEREN – De Vael Ouwe fietstourtocht zal zaterdag 9 juni a.s. voor de 42e keer plaatsvinden. Dit jaar zijn de routes vernieuwd. De Vael Ouwe is een toertocht die door de NTFU is beloond met het keurmerk “Extra goed geregeld”. De organisatie is hier maar wat trots op en zal er alles aan doen om dit bijzondere keurmerk te behouden. Ook dit jaar mag de deelnemer rekenen op uitdagende routes over de Veluwe en Posbank.

Meerijden met deze Vael Ouwe toertocht is mogelijk voor zowel de gelouterde als voor de recreatieve fietser. De afstanden die verreden kunnen worden zijn 50, 100 en 160 km. Deze laatste afstand telt mee voor het NTFU klimmerbrevet. De 50 km is een prima afstand voor een gezin met kinderen. Korte pittige klimmetjes en de schoonheid van de omgeving is het een dag van puur genieten.

Jaarlijks wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan een goed doel. Dit jaar is de keus gevallen op Stichting Ome Joop’s Toer. De Stichting streeft ernaar om een fietstour voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar te organiseren. Het gaat hier om kinderen die weinig of geen vakantiemogelijkheden hebben. Voor meer info kijk op www.omejoopstour.nl

Inschrijven voor de Vael Ouwe kan via de website www.vaelouwe.nl en is mogelijk tot en met 27 mei. De voorinschrijvers (inmiddels bijna 400) zijn verzekerd van de felbegeerde Vael Ouwe medaille. Voor meer info kijk op www.vaelouwe.nl.

De Vael Ouwe 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen