Rhedelijk Cultureel zet deuren wagenwijd open

Rhedelijk Cultureel zet deuren wagenwijd open
Rhedelijk Cultureel zet deuren wagenwijd open
Foto: Rhedelijk Cultureel

GEMEENTE RHEDEN – Rhedelijk Cultureel heeft in aanloop naar de zomervakantie nog een behoorlijk programma. De stichting laat zich meer en meer zien, zowel binnen als buiten de gemeente Rheden.

Waar zij drie jaar geleden begon met slechts 6 leerlingen volgen op dit moment ongeveer 140 leerlingen wekelijkse lessen of doen zij mee aan theaterprojecten. Rhedelijk Cultureel groeit snel en is daar enorm trots op!

Open dag

Op zondag 3 juni, tussen 14.00 uur en 16.30 uur presenteert Rhedelijk Cultureel in IKC De Holtbanck (Arnhemseweg 30, Rheden) verschillende optredens van haar leerlingen. Dat combineert zij met een open dag voor muziek- en theaterliefhebbers. De voorstelling ‘Peter Pan’ zal worden gespeeld door twee verschillende groepen. Muziekleerlingen laten horen wat zij in hun mars hebben tijdens miniconcertjes. Ondertussen geven de muziek- en theaterdocenten open lessen waar muziek- en theaterliefhebbers kunnen ervaren hoe het er bij Rhedelijk Cultureel aan toegaat. Zo zijn er minilessen te volgen in drums, piano, pop- en klassieke zang, gitaar, viool, basgitaar en theater. De entree is gratis.

De Schubertianen

Onlangs werd het eerste Schubertiade-concert gegeven in de pittoreske Dorpskerk Ellecom. Talentvolle deelnemers verzorgden daar samen met twee professionals een mooi en gezellig klassiek programma, waarin onder andere werken van Mozart, Debussy, Gershwin en Elgar ten gehore werden gebracht. Het project ‘De Schubertianen’ is een speelse wedstrijd waar jong talent kan meedingen naar een hoofdprijs van € 500,00 die zij kunnen investeren in hun muzikale ontwikkeling. Daarbij worden zij geholpen door coaches die hun strepen in het vak hebben verdiend.

De tweede Schubertiade wordt gegeven op 8 juli op Landgoed Rhederoord. Jong talent tussen de 10 en 30 jaar dat thuis is in de klassieke muziek (ongeacht welk instrument je beheerst) kan zich nog opgeven voor dit project! Meer informatie is te vinden op https://www.rhedelijkcultureel.nl/projecten/de-schubertianen/ of op te vragen bij Marije Heemskerk: [email protected].

Een Magisch Oz

Alsof dat nog niet alles is kan iedereen ook nog uitkijken naar de voorstelling ‘Een Magisch Oz’. Samen met WIK Rheden werkt Rhedelijk Cultureel aan een sprankelende musical in openluchttheater ‘De Pinkenberg’. Op 29 en 30 juni is jong en oud daar welkom!

De voorstelling duurt inclusief een interactieve pauze ongeveer 70 minuten. Een cast van 70 deelnemers werkt, samen met een professionele band en drie professionele acteurs, aan dit spektakel. Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegenomen door de vier bijzondere figuren Dorothy, Leeuw, Vogelverschrikker en Tinnenman. Zij wandelen het pad af op zoek naar de tovenaar van Oz. Wie en wat ze allemaal tegenkomen onderweg? Als je dat wilt weten, neem dan even een kijkje op de website: https://www.rhedelijkcultureel.nl/toegangskaarten/.

Volgend seizoen

Rhedelijk Cultureel kijkt met een schuin oog al naar het volgende seizoen! Daarin staan weer mooie muziek-, theater- en musicalprojecten op de agenda. Met jeugd tot 12 jaar wordt een grootse en humoristische muziektheatervoorstelling gemaakt: ‘Om 8 uur bij de Ark’. Voor jongeren staat een dubbele productie gepland, waaronder de herneming van ‘A Christmas Carol 2.5’. Natuurlijk kan jong en oud ook weer terecht voor de muzieklessen en doet Rhedelijk Cultureel een flinke duit in het zakje bij onder andere het Dickens Festival Velp.

Meer weten over alles wat Rhedelijk Cultureel doet?

Kijk gerust eens op de website: www.rhedelijkcultureel.nl. Meer informatie over haar onderwijsprojecten, de muziek- en theaterschool of de talentontwikkelingsprojecten (die onder andere mogelijk zijn gemaakt door Provincie Gelderland, VSB-fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland) is ook op te vragen bij Jowin Heemskerk: [email protected] / 06 42 42 38 75.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen