‘Tour voor MS’ fietsen voor een medicijn tegen (Primair Progressieve) MS

Foto: Tour voor MS

REGIO – Dit jaar is er voor de 5e keer de ‘Tour voor MS’, dit jaar op zaterdag 26 mei, een initiatief van Marcel van Domselaar die de rit in 2014 voor de eerste keer organiseerde.

Marcel kreeg in 2011 te horen dat hij Primair Progressieve MS had. Multiple Sclerose is een verraderlijke, slopende ziekte. Het tast het centrale zenuwstelsel voorgoed aan en maakt dat functies in het lichaam en hoofd onvoorspelbaar worden.

‘Tour voor MS’

Sinds die tijd zet Marcel zich in voor het inzamelen van geld voor onderzoek naar een medicijn tegen (Primair Progressieve) MS, want dat is er nog altijd niet! Daarom organiseerde hij voor het eerst in 2014 de ‘Tour voor MS’, een fietstocht over de Veluwe, de Liemers, Posbank en nationaal Park de Veluwezoom. Deelnemers wordt gevraagd om de rit te laten sponsoren door vrienden en familie, om zo een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar een medicijn tegen MS.

1e Lustrum, aanleiding voor een nieuw jasje

Het lustrumjaar is een mooie aanleiding om de rit in een nieuw jasje te hijsen, er wordt gestart en gefinisht bij Revalidatie en Medisch Centrum Klimmendaal te Arnhem. Het inschrijfgeld is maar €10,–, meedoen is voor de organisatie, namelijk net zo belangrijk als de uiteindelijke opbrengst van het evenement.

Afstanden

De afstanden zijn in 2018: 30, 75 en 120 kilometer en de fietstochten gaan over de Veluwe, de Posbank, Nationaal Park de Veluwezoom en door de Liemers.

Dit jaar doet er ook een deelnemer uit gemeente Rheden mee, Jan Nagtegaal uit Velp.

Jan Nagtegaal:

“Mijn vrouw Heleen heeft MS in de progressieve fase en we maken dagelijks mee hoe naar en uitzichtloos dat is. Voor medicijnfabrikanten is MS commercieel niet interessant en daarom is onderzoek afhankelijk van MS-stichtingen. Die zijn weer afhankelijk van giften. Het initiatief van Marcel voor zijn jaarlijkse evenement draag ik een warm hart toe.”

“Naast wat geld ophalen, hoop ik dat er weer veel blije gezichten rondfietsen en het een geslaagde tocht wordt op zaterdag 26 mei. Geld ophalen blijft natuurlijk het hoofddoel, ik vind het alleen wat gênant om te bedelen en hoop dat mensen zich niet al te zeer verplicht voelen omdat ik het vraag. Maar gewoon voor het goede doel geven.”

U kunt Jan steunen via: https://your.moves.ms/projects/jan-fietst-mee-in-de-tour-voor-ms.

Op zoek naar meer informatie over ‘Tour voor MS’? Kijk dan ook op: https://www.tourvoorms.nl/ en https://your.moves.ms/.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen