Posbank Cross-Duathlon bijna volgeboekt

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op zaterdag 29 september 2018 wordt de 5e editie van de Posbank Cross-Duathlon georganiseerd. De aanmeldingen lopen zo voorspoedig dat de deelnemerslimiet bijna in zicht is.

Indien de limiet is bereikt, stopt de inschrijving. Deelnemers kunnen zich nu nog aanmelden voor de Posbank Cross-Duathlon via de website www.posbankcrossduathlon.nl

Atleten uit maar liefst 12 provinciën en 135 verschillende woonplaatsen maken zich inmiddels op voor één van de mooiste en spectaculairste Cross-Duathlon wedstrijd in Nederland. Van de beschikbare startplekken is na 5 dagen reeds meer dan de helft vergeven.

Multisport-evenement

De Posbank Cross-Duathlon is een offroad multisport-evenement bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Met als uitvalsbasis het terrein van scoutinggroep Markesteen en Buitenplaats Beekhuizen in Velp staat het evenement garant voor een unieke sfeer.

Op loopafstand van het start/finish-terrein zijn er voor toeschouwers prachtige, spectaculaire plekken om de wedstrijd te volgen en te genieten van de natuur en omgeving. De Posbank Cross-Duathlon geldt voor veel deelnemers als meest enerverende en sfeervolle cross-duathlon op de kalender.

Naast vele recreatieve deelnemers zullen ook enkele toppers uit het (cross)duathlon-circuit acte de présence geven. Zo staan bij de heren Arie de Jong, Hendrik Venema, Joost Christiaans, Michael Krijnen en Christiaan Solleveld op de startlijst. Bij de dames lijkt de voornaamste favoriet Europees kampioene Sanne Broeksma uit Rotterdam.

Afstanden
De pittige ‘Lange afstand’, ook wel bekend als de Koninginnen afstand, bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Hoogteverschil

Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de vele hoogtemeters die moeten worden bedwongen. Voor de deelnemers aan de ‘Korte afstand’ wachten er circa 300 hoogtemeters. Deelnemers aan de lange afstand kunnen zich opmaken voor ruim 500 hoogtemeters. Het parcours gaat over het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld. Het parcours is zeer afwisselend met mooie single-tracks, technische afdalingen en pittige klimmetjes.

Meer informatie en inschrijvingen via www.posbankcrossduathlon.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen