Officiële opening Tunnelbak Traverse Dieren

Foto: Traverse Dieren

DIEREN – Vrijdagavond 15 juni tussen 18.00 en 20.00 openen de gedeputeerde Bea Schouten (provincie Gelderland) en burgemeester Carol van Eert (gemeente Rheden) de open tunnelbak door het aanbrengen van het laatste deel van het wandscherm. Deze officiële handeling vindt rond 18.30 uur plaats.

Het opleveren van de tunnelbak is een echte mijlpaal voor Traverse Dieren. Het is ook het startschot voor de laatste bouwfase.

Openstelling tunnelbak voor verkeer

De open tunnelbak wordt in de nacht van 15 juni op 16 juni opengesteld voor het verkeer, om gelijk daarna ruim tien dagen als omleidingsroute ingezet te worden, want de bouwwerkzaamheden gaan bovengronds nog volop door. Na de laatste omleidingen gaat het lokale verkeer bovenlangs en het regionale verkeer onderlangs, waarmee de ontvlechting van deze verkeersstromen definitief is.

Afsluiting spoorwegovergangen Harderwijkerweg en Wilhelminaweg

Direct na de openstelling van de tunnel voor verkeer worden de spoorwegovergangen Harderwijkerweg en Wilhelminaweg afgesloten om het stationsgebied en aansluitende kruispunten af te bouwen. Dan is ook de nieuwe Edybrug bij Spankeren klaar.

Traverse Dieren

In Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners en betekent ook voor automobilisten dat zij zich moeten aanpassen. Tot aan de zomer 2018 moeten weggebruikers gebruik maken van alternatieve routes. En dat is soms even wennen. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Werken aan de weg kan echter niet zonder verkeershinder. Wegwerkzaamheden zijn altijd van tijdelijke aard. Je houden aan de alternatieve routes betekent bijdragen aan verkeersveiligheid en verminderen van hinder voor de omgeving.

article
121461
Gedeputeerde Bea Schouten en burgemeester Carol van Eert openen officieel de open tunnelbak Traverse Dieren op vrijdag 15 juni
DIEREN – Vrijdagavond 15 juni tussen 18.00 en 20.00 openen de gedeputeerde Bea Schouten (provincie
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/121461/officiele-opening-tunnelbak-traverse-dieren/
2018-06-08T10:31:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/06/08103046/Tunnel-Traverse-Dieren.jpg
Carol van Eert, Opening, rheden.nieuws.nl, Traverse Dieren, tunnelbak
Nieuws