Taxateur Arie Molendijk komt naar Avegoor in Ellecom

Foto:

ELLECOM – Denkt u een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, een oude (handingekleurde) atlas in uw bezit te hebben of documentatiemateriaal uit de oorlog, foto’s, ansichtkaarten of prenten?

Schroom niet langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Meer dan 1700 taxaties heeft hij inmiddels op zijn naam staan! Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australie, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip.

Arie Molendijk

In 2015 heeft hij zijn jubilleum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen (werelderfgoed) met 2 andere experts.

Taxatiedagen

De taxaties vinden alleen plaats op taxatiedagen, dus niet via foto’s of aan huis. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro per 5 tot ca. 10 boeken. Waaronder ook series als 1 item bedoeld worden. De kosten van taxatie van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken van voor 1800 bijvoorbeeld. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een individuele waarde vanaf 75 euro.

14 juni van 14.00 tot 17.00 uur

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in de lounge van Landgoed Hotel Avegoor, Zutphensestraat 2 in Ellecom op donderdag 14 juni van 14.00 tot 17.00 uur.  Zie verder voor informatie www.molendijkboeken.nl.

Experts

Een team van experts waaronder Arie Molendijk staat u heel graag te woord voor de verkoop of inbreng voor de veiling. Iedereen is van harte welkom! Nauwkeurigheid is de kracht. Laat uw kostbare boeken niet verloren gaan! Een deskundige restauratie indien nodig is zeker op zijn plaats voor zeldzame boeken.

 

 

'
article
121527
Arie Molendijk uit Rotterdam taxeert oude boeken, laat uw kostbare boeken niet verloren gaan!
ELLECOM – Denkt u een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, een oude (handingekleurde) atlas in uw bezit
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/121527/taxateur-arie-molendijk-komt-naar-avegoor-ellecom-2/
2018-06-10T09:39:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/06/09093926/Oude-Bibliotheek-Antiquariaat-Molendijk1.jpg
Arie Molendijk, Avegoor, Ellecom, rheden.nieuws.nl, Taxateur
Nieuws