Snelheidscontrole in Velp-Zuid

Foto: Rheden.nieuws.nl

VELP – Op verzoek van buurtbewoners is er op maandag 11 juni tussen 16.30 en 17.30 uur een snelheidcontrole uitgevoerd op de Elzenstraat in Velp-Zuid.

Een agent was aanwezig met een lasergun waarmee de snelheid gemeten werd. Automobilisten die harder reden dan de toegestaande snelheid van 30 km per uur werden staande gehouden en kregen een waarschuwing en een flyer van kinderen uit de buurt.

snelheidscontrole

De actie is vooralsnog bedoeld om mensen bewust te maken van hun snelheid. De Elzenstraat ligt in een 30 km-zone en volgens de buurtbewoners wordt deze snelheid veelvuldig overschreden. Zij maken zich grote zorgen over de kinderen in de buurt.

Tijdens deze controle werd 20% van alle automobilisten, die op dat tijdstip door de straat reden, aan de kant gezet voor een waarschuwing, één automobilist kreeg een bekeuring omdat deze boven de 50 km per uur reed.

Bewoners van de Elzenstraat hebben 30 km stickers gekregen om op de kliko’s te plakken, zij hopen dat hierdoor en middels deze actie automobilisten zich gaan houden aan de maximale snelheid van 30 km.

Mensen die een dergelijke actie ook aan willen vragen in Velp kunnen zich melden bij de politie, wijkagent of bij

@Krachtcoach Velp 

Lees ook:

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen