Burgemeester daagt schoolkinderen uit voor een project ‘’Mijn Gezonde Wijk’’

VELP – Op donderdag 14 juni bracht burgemeester Carol van Eert een bezoek aan de Roncallischool in Velp. De kinderen van de Roncallischool hadden een uitdaging gekregen van de burgemeester voor een project ‘’Mijn Gezonde Wijk’’. Dit om zo verbeterplannen te maken voor hun eigen wijk in Velp Zuid.

Tijdens zijn bezoek heeft de burgemeester met de kinderen gepraat over de verbeterplannen en de mogelijke oplossingen die zij daarop hebben gevonden.

Het project was geopend met een persoonlijke uitdaging van de burgemeester aan de school. Deze uitdaging is te zien via:

(filmpje van Roncallischool. Helaas slecht geluid)

De kinderen zijn vervolgens aan de slag gegaan met een onderdeel uit de wijk: de weg van school naar en van huis, het groen, verkeersveiligheid en winkels & voorzieningen.

Ze hebben onderzoek gedaan en verbeterplannen gemaakt. Deze hebben ze per stamgroep in 15 minuten gepresenteerd aan burgemeester Carol van Eert.

Burgemeester Carol van Eert was zeer onder de indruk van de werkstukken en presentaties die de kinderen hadden gemaakt. Wat er het meest uitsprong was het drukke verkeer op de Korte Wal bij school en op de Waterstraat en bij het oversteken ervan bij het naar school en het naar huis gaan van de kinderen. Dus verkeersveiligheid.

Waterstraat

Er staan zowel ‘s morgens en ‘s middags wel klaar-overs maar toch worden die vaak genegeerd en rijden passerende automobilisten gewoon door. En er wordt veel te hard gereden, graag zien de kinderen en ouders hier bij de oversteekplaats, verkeerslichten of in ieder geval een zebrapad. Zodat ook als er geen klaar-overs zijn “veilig kan worden overgestoken“.

De burgemeester gaf aan dat verkeerslichten te duur zijn en dus geen optie is, maar over een zebrapad is te praten.

Kiss & Ride

Als tweede punt gaven de kinderen en bewoners van de Korte Wal aan het verkeerd parkeren voor of bij de school (vaak op de stoep) door ouders die hun kind brengen of ophalen, dit zorgt voor onveilige situaties, de kinderen gaven als oplossing een Kiss&Ride-rijstrook bij de school.

Groen en spelen

Over de buurt rondom school zagen de kinderen als 3e punt graag meer winkels en meer ruimte om te kunnen spelen en speeltoestellen. Dit zou samen met meer groen een verbetering zijn.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen