Peuter– en Kleuterpad in de buurttuin aan de Zwarteweg in Rheden open

RHEDEN – Zaterdag 16 juni opende wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden het “Peuter – en kleuterpad“ in de buurttuin aan de Zwarteweg in Rheden.

Opening:

De nieuwe wethouder met in zijn portefeuille Natuur en Landschap Marc Budel had de eer om als eerste en samen met de kinderen op blote voeten het “Peuter- en Kleuterpad“ in gebruik te nemen.

Vrijwilligers:

De Buurttuin aan de Zwarteweg is door vele vrijwilligers een jaar geleden aangelegd. Was het eerst een braakliggend terrein vol troep en onkruid, nu zijn er prachtige perken aangelegd met allerlei planten en mogen buurtbewoners bloemen of aardbeien of frambozen of andere vruchten zoals peren of appels plukken.

Kinderen:

Voor de kinderen is er al een zandbak en een grasveld om in/op te spelen. Dat is nu uitgebreid met het peuter- en kleuterpad dwars door de mooie tuin heen. Ook zijn er bordjes geplaatst  met namen van de planten en mogen de kinderen zelf plantjes kweken en verzorgen in hun eigen stukje tuin.

Plantjesactie Steenbreek :

Vandaag was er ook een plantjesactie in het kader van de operatie Steenbreek georganiseerd door de gemeente Rheden. Met een bon die uitgedeeld was rondom de straten van de buurttuin konden mensen één of meer tuintegels inleveren en kregen daarvoor één of twee plantjes voor terug. Dit om het terug dringen van alleen maar tegels in de tuin, maar meer groen in de tuin te plaatsen zodat het regenwater  niet via riool maar via de grond in de tuin verdwijnt.

Tuintegel :

In de buurttuin waren enkele bakken met planten ingericht om te laten zien hoeveel planten op één tegel geplaatst kunnen worden. Voor de kinderen waren verder op de dag nog verscheidende activiteiten georganiseerd zoals bellenblazen en zandkastelen maken.

Het was een geslaagde succesvolle dag, veel belangstelling  prachtig weer en goed op de kaart gezet door allen betrokkenen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen