Geslaagde 9e editie van de Veluwezoomtrail

Foto: Zout Fotografie

DIEREN – De huidige organisatie van de Veluwezoomtrail blikt terug naar een geslaagde 9e editie van het hardloopevenement op de Veluwezoom.

De organisatie van 2018 heeft dit evenement kunnen overnemen van Jan Strijker uit Oeken, voor hen was dit de eerste keer onder de vlag van ‘CAIRN Trails & Adventures’.

Zij denken een waardig vervolg te hebben neergezet van dit fantastisch mooi Trailrunning evenement op en over de Veluwezoom met start- en Finish vanaf Activiteitencentrum Polysport.

Zowel op zaterdag 16 juni als zondag 17 juni waren er diverse afstanden voor beginners en ultra atleten en alles wat hier tussenin zit. De zaterdagochtend begon feestelijk met de Stoere Kidstrail, de kinderen volgen een uitdagend parcours dat was uitgezet over een lengte van ongeveer 600 meter. Afhankelijk van de leeftijd liepen ze hier 1, 2 of 3 rondjes. De fanatieke kindergezichtjes waren een lust voor het oog, zeker voor de toegestroomde toeschouwers bestaande uit papa’s mama’s opa’s en oma’s van de trailrunnertjes in spé!

Deelnemers konden dit jaar kiezen uit diverse afstanden tussen 11 kilometer en 60 kilometer. Tevens de Ultra Trail Kort (62 km) en Ultra Trail lang (96 km); 2 tweedaagse varianten waar de deelnemers op zaterdag 2 afstanden liepen en zaterdag de lange variant.

Variatie en diversiteit in de diverse parcoursen waren opgebouwd in twee dagen door een vast aantal vrijwilligers. De Ultra 60 kilometer startte op zondag 8:00 uur met een uitloop tot over het Deelerwoud, hier gingen ruim 80 deelnemers aan de start. Voor deze editie, als try-out, waren alle deelnemers uitgerust met LIVE Track & Trace. Dit is een (GPS) instrument welke online gevolgd kan worden zodat het thuisfront maar ook de organisatie de deelnemers kunnen volgen, tevens kan de organisatie hiermee het safety team; Rode Kruis en Parcours opzichters en assistentie volgen.

‘Experience’? Ze zetten in op Beleving van de uitdagende sport, Trailrunning. Door ondersteuning van een aantal sportmerken hebben ze op Polysport een ‘expo’ kunnen creëren, een sfeervol veld vol beleving voor de deelnemers met zaterdag de ‘pasta party’ en LIVE muziek als afsluiter.

Door samenwerking met Natuurmonumenten, Twickel en Geldersch Landschap is dit evenement mogelijk gemaakt en kijkt nu al uit naar het vervolg, de jubileum editie 2019, 10 jaar Veluwezoom Trail Experience  .

Veluwezoomtrail 2018
Veluwezoomtrail 2018 Zout Fotografie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen