Cultuurbedrijf RIQQ: Zomerconcerten op Middachten

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

DE STEEG – Op alle zondagen in juli vanaf 11.30 uur klinkt er vanuit het openluchttheater van Middachten muziek van allerlei soort. Telkens treedt een ander muziekgezelschap op en zijn er diverse muziekstijlen te beluisteren.

De concerten worden georganiseerd door de Rhedense Stichting voor Kunst en Cultuur het ‘Cultuurbedrijf RiQQ´.

Programma zomerconcerten 2018

1 juli: Four Stream New Orleans jazzband

Four Stream New Orleans jazzbandIn 2017 bestond deze band 25 jaar. Opgericht in het Tielse, heeft de band zich in de loop der jaren toegelegd op de New Orleans jazzstijl, zoals die vele jaren in de Preservation Hall in New Orleans geklonken heeft. Wat de New Orleans-stijl onderscheidt van al die andere vormen van jazz komt in de speelstijl van deze band duidelijk naar voren: behalve het specifieke geluid van de blaasinstrumenten en de speelstijlen van piano, banjo en drums, vooral de rust en ontspanning, wat het tempo ook is.

Samen het leven tot uitdrukking brengen, dat is deze band met de muziek doet. Met een ingetogen of juist opzwepende gospelmelodie, een tragische blues, een sprankelend jazzliedje of een Zuid-Amerikaans dansritme. Betrekkelijk nieuw in de ontwikkeling van de band zijn het gebruik van de bluesharp en de vocale bijdragen van de Arnhemse Heleen en Charlotte Jungen!

8 juli: Joris Linssen & Caramba

Joris Linssen & CarambaNederlandstalige muziek, met een vleugje Mexico. Als sinds 1999 bestormt Joris Linssen de podia met zijn semi-akoestische band Caramba. Deze rasmuzikanten staan bekend om hun vurige spel, aanstekelijke enthousiasme en een flinke portie lef. Zo toerden ze door Mexico, waar ze optraden voor 20.000 mensen in een stadion en gingen ze op een pelgrimstocht waarbij ze al hun eten en drinken verdienden met hun muziek. Ze doen 100 shows per jaar en spelen elke keer alsof hun leven ervan afhangt. Caramba is avontuur, zien is geloven!

Zanger Joris is ook bekend van zijn tv-programmas Hello Goodbye en Joris Showroom, maar is toch vooral die verrassend energieke entertainer, die al op zijn zestiende in de muziek begon. Hij brengt contrabassist Erik van Loo mee, top-accordeonist Marcel van der Schot en gitarist Kees van den Hoogen.
Sinds twee jaar hebben de muzikale broers er een zusje bij: Percussioniste Djem van Dijk. In 2006 had zij een hit met de groep Treble, inmiddels is ze lead-zangeres van de Amsterdamse lounge-formatie Dialoque. Bij Caramba zweept ze de jongens en het publiek op tot grote hoogte met haar pittige percussie en prachtige stem. Een concert van Joris Linssen & Caramba is een belevenis, vol vurig enthousiasme en romantiek.

15 juli: Lavina Meijer met gastoptreden van De Steegse zusjes Sarah en Merle van der Lijke

Lavina Meijer met Sarah en Merle van der LijkeDe internationaal befaamde harpiste Lavinia Meijer komt voor de tweede keer in korte tijd naar ons Groene Theater. Deze keer brengt ze een gevarieerd programma en is er ook ruimte voor De Steegse zusjes Merle en Sarah van der Lijke. In juli 2015 ontmoetten Merle en Sarah van der Lijke tijdens een      zondagochtendconcert in de tuinen van Kasteel Middachten harpiste Lavinia Meijer. Het was het zaadje van een warme relatie.

Lavina Meijer met Sarah en Merle van der LijkeIn 2015-2016 volgde Merle meerdere gastlessen bij Lavinia, o.a. voor de voorbereiding van De Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours, waar Merle een eerste prijs behaalde. In december mocht Merle samen met Lavinia optreden tijdens het Midwinterconcert in Capelle, een concert voor laureaten van het PCC. Sinds november 2016 studeert Merle bij Erika Waardenburg. In april 2018 behaalden Sarah en Merle een eerste prijs bij de Flute Factor, een internationaal fluitconcours voor de jeugd. Sarah zal in augustus van dit jaar deelnemen aan het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam. Sarah is een leerling van Marianne Wormgoor-Bosch.

22 juli: Eric Vloeimans

Eric VloeimansOp het podium een van ‘s werelds beste trompettisten, met naast zich een hele bijzondere pianist. Edisonwinnaar Eric Vloeimans vindt in Egbert Derix een maat om mee te excelleren. Beiden zetten ze alle clichés overboord, die aan (jazz)muzikanten kleven. De musici lijken te spelen zonder strak voorop gezet plan, met alleen wat stukken muziek op papier voor zich meer niet. En dan ontspint zich een weergaloos gesprek tussen piano en trompet. Teder, verstild, dan weer uitbundig en altijd intens. Noem het een spannend avontuur vol reislust en verrassingen. En na ieder stuk muziek komen ze weer even thuis.

29 juli: Spinvis

SpinvisSpinvis (Erik de Jong) debuteerde in 2002 met Spinvis/Spinvis, een plaat die in 2009 werd uitgeroepen tot het beste Nederlandse album van het decennium. Zijn theaterwerk en liedteksten zijn veelal geïnspireerd op het alledaagse leven van de sterfelijke, breekbare mensen. Spinvis won de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, de Johnny van Doornprijs voor de Gesproken Letteren, de Zilveren Harp en de Popprijs.

Informatie:

www.cultuurbedrijfriqq.nl of www.middachten.nl

Concerten:

Alle zondagen in juli om 11.30 uur. Tuin open vanaf 10.30 uur; kasteelrondleiding om 13.30 en 15.00 uur.Tuinrondleiding om 13.30 uur

Entreeprijs:

Tuin en concert volwassenen € 15,00; kind €7,50. toeslag kasteel respectievelijk €5,00 en €2,50. Digitale kaartverkoop (de prijs is dan voor volwassenen €12,50) voor concert via www.cultuurbedrijfriqq.nl Reserveren is helaas niet mogelijk.Het kasteel is, in tegenstelling tot de tuinen, helaas niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn. Kasteel en tuin zijn niet toegankelijk voor honden.

Te bereiken:

Middachten is gelegen in het dorp De Steeg gemeente Rheden (Gld), 7 km van het verkeersplein Velperbroek Navigatieadvies: Smidsallee; 6994 BJ De Steeg; NS Arnhem, Dieren of Rheden; BUS Connexxion lijn S43.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen