De 20e Rhedense Dweildag, wie had dat kunnen denken!

RHEDEN – Onder behoorlijke weersomstandigheden en goede publieke belangstelling werd zondag de 20e “Rhedense Dweildag” gehouden op het meester B. van Leeuwenplein.

De dag stond naast de muziek ook een beetje in het teken van afscheid nemen van een aantal mensen.

Voorzitter Anne Bruger vindt het na 20 jaar met veel inzet en enthousiasme de kar te hebben getrokken welletjes en trekt zich terug uit de organisatie. Ook Jan Jansen, alom bekend als presentator van de dag stopt ermee. Eigenaar Harry Brouwer van Partycentrum Ons Huis is aan het afbouwen en dat betekende ook voor hem de laatste keer nauwe betrokkenheid bij dit evenement. Wethouder Ronald Haverkamp dankte in zijn openingswoord de drie heren al voor hun jarenlange inzet voor dit evenement in het dorp. Als dank bood hij hen namens het College van de gemeente Rheden een mooie fles wijn aan.

Daarna ging men van start en de stemming zat er gelijk goed in. De zes deelnemende orkesten hadden er zin in om het publiek te vermaken met gezellige, gevarieerde muziek en enthousiaste uitvoeringen. De “Rhedense Dweildag” is erg in trek want de orkesten komen graag naar Rheden toe.

De jeugd kon zich deze middag weer uitstekend vermaken in de mini zweefmolen of op de springkussens. Ook kon men genieten van de leuke geschminkte gezichten, dit alles dankzij de inzet van een aantal enthousiaste dames.

Deze verder geweldige muzikale middag werd afgesloten met een zinderende finale met alle deelnemende orkesten. Maar voordat de finale begon werden de drie afscheid nemende heren toegesproken door Peter Oosterwegel namens de rest van de organisatie en Dweilorkest 94½ als mede organiserende vereniging. Deze warme woorden gingen vergezeld van leuke attenties en een waardevol persoonlijk aandenken.

De laatste daad van voorzitter Anne Bruger was het bekend maken van de “Strijland Publieksprijs”, deze werd gewonnen door: “De Alles Went Band” uit Doetinchem. Daarna barstte er een geweldige finale los, de muzikanten waren niet te stoppen, wat een enthousiasme!

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag en kan in een gewijzigde samenstelling aan de slag voor de 21e editie van “De Rhedense Dweildag” op 30 juni 2019.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen