Laatste werkzaamheden tunnelbak Traverse Dieren

Tunnelbak 2018
Tunnelbak 2018
Foto: Traverse Dieren

DIEREN – Van maandag 30 juli tot en met zondag 5 augustus wordt er gewerkt aan de open tunnelbak Traverse Dieren. In deze periode wordt de tunnelbak (N348) van 19.00 uur tot 06.00 uur afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Werkzaamheden

Ter hoogte van de ingangen van de open tunnelbak brengt de aannemer de toplaag en de wegbelijning aan. Daarnaast worden onder andere geluidswerende platen aan de wanden van de tunnelbak aangebracht.

Omleidingsroutes

Belangrijke rijroutes vanaf maandag 30 juli tot en met donderdag 2 augustus iedere avond en nacht van 19:00 uur tot 06:00 uur:

Vanuit Arnhem naar Dieren/Eerbeek en Zutphen:

Het verkeer op de A348 vanuit Arnhem richting Dieren/Eerbeek en Zutphen worden omgeleid via de N317 (richting Doesburg) – Doesburgsedijk – Harderwijkerweg – Imboslaan en de Kanaalweg (N786).

Vanuit Zutphen naar Arnhem:

Het verkeer op de N348 vanuit Zutphen worden omgeleid via de N786 – Imboslaan – Harderwijkerweg – Doesburgsedijk en de N317;

Ellecom:

De aansluiting Zutphensestraatweg Ellecom UIT blijft alleen in de richtingen naar Doesburg/Arnhem bereikbaar.  Voor Ellecom IN wordt het verkeer via de A348 – De Steeg omgeleid.

Belangrijke rijroutes vanaf donderdag 2 augustus tot en met zondag 5 augustus iedere avond en nacht van 19:00 uur tot 06:00 uur.

Het verkeer vanuit Arnhem / Zutphen en Eerbeek wordt op de provinciale weg N348 vlak voor de ingangen van de open tunnelbak omgeleid via de bovengrondse parallelwegen tussen de spoorlijn en de open tunnelbak.

Informatie bewoners, bedrijven en hulpdiensten

inwoners en bedrijven in de directe omgeving, andere wegbeheerders en de hulpdiensten zijn geïnformeerd over de afsluiting.

Werken aan de weg

Werken aan de weg kan niet zonder overlast. Er wordt zoveel mogelijk gedaan om de overlast te beperken. Iedereen wordt dringend verzocht zich aan de omleidingsroutes te houden en de snelheid te matigen. Dit is veiliger voor weggebruikers én wegwerkers. Het volgen van officiële omleidingsroutes draagt ook bij aan het voorkomen van overlast voor omwonenden.

Traverse Dieren

In Traverse Dieren werken provincie en gemeente aan het verbeteren van de doorgaande weg zodat er minder files komen. Het gehele gebied rond het station wordt verbeterd en veiliger gemaakt. Dit heeft een grote impact op Dieren en de inwoners en betekent ook voor automobilisten dat zij zich moeten aanpassen. Tot aan de zomer 2018 moeten weggebruikers gebruik maken van alternatieve routes. En dat is soms even wennen. De provincie en de gemeente werken nauw samen om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Werken aan de weg kan echter niet zonder verkeershinder. Wegwerkzaamheden zijn altijd van tijdelijke aard. Je houden aan de alternatieve routes betekent bijdragen aan verkeersveiligheid en verminderen van hinder voor de omgeving. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen