Rheden eet smakelijk ook in warmte

Foto: Foter.com

COLUMN – Met deze warmte is bewegen vaak teveel en jaagt alleen de lichaamswarmte onnodig op. Stil zitten in de schaduw of binnen als het daar koeler is al dan niet met ventilatie, is het meest aantrekkelijk.

Aan de andere kant u moet ook bij warmte goed en gezond eten. Daar zal u de lust vaak aan ontbreken.

De Volkskrant schreef over wat te drinken bij dorstig weer. RTL raadt u aan hete pepers te eten. Uw columnist adviseert veel fruit (nu op zijn lekkerst en het is eten en drinken tegelijk). Spreidt de maaltijd ’s avonds over een paar uur en begin er wat later aan. U hoeft dan niet lang de keuken in en krijgt de tijd om weer op temperatuur te komen.

Nog wat recepten voor tropisch Rheden:

Watermeloensorbet van de Thuiskok uit de NRC om mee te beginnen, het duurt namelijk 1 tot 2 dagen voor het klaar is. De Gelderlander heeft “In de buurt” met plaatselijke wetenswaardigheden en in dit geval ook aardige recepten.

Met name de gazpacho (koude Spaanse soep) is zeer snel klaar, heel makkelijk, fris en gezond. Altijd lekker is een salade, (stok)brood erbij en klaar. Hier staan er 20 die binnen 15 minuten klaar zijn.

Uw columnist maakte deze week deze vijgensalade van het twintigtal. Ook stond er een andere koude soep op tafel: komkommersoep, watermeloensalade en citroenmousse.

U kunt het koken ook achterwege laten en ergens wat gaan eten. De horeca heeft het heel moeilijk met heet weer. Er komen veel minder gasten en in de kleine keukens is het helemaal heet. Uw columnist gaat vanavond het goede voorbeeld geven.

Rheden: eet smakelijk!

 

Reacties

article
124192
Zomerse gerechten
COLUMN – Met deze warmte is bewegen vaak teveel en jaagt alleen de lichaamswarmte onnodig op.
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/124192/rheden-eet-smakelijk-ook-in-warmte/
2018-08-05T13:39:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/08/05133842/warmte-Foter.com_.jpg
Column, gerechten, hitte, Komkommersalade, Komkommersoep, Rheden eet smakelijk, rheden.nieuws.nl, warmte
Column, Nieuws