Rheden Nieuws eet smakelijk kwartel

Foto: Simon Vanherweghe on Trend Hype

COLUMN – Lezers van Rheden Nieuws zijn misschien gisteren geschrokken van het hoofd van Gaston, enkele bewoners van de Kwartelstraat in Velp waren zeker wel blij om hem te zien. Zij hebben de straatprijs van de Postcodeloterij gewonnen.

Een winnaar van € 25.000 had plannen voor een weekendje weg. Omdat er na het weekendje weg nog een aardig bedrag overblijft, stelt uw columnist voor dat deze winnaar de hele straat uitnodigt voor een gezamenlijke maaltijd. Hierbij wat recepten als suggestie.

Als voorgerecht kunt u groene asperges, gerookte ham en kwarteleitjes maken. Dan een amuse (lepeltje lekkers voor tussendoor) met filet Americain en kwartelei dat wordt gevolgd door het tweede voorgerecht: uienbouillon, sla, kwartelei en aioli. Voor uw vegetarische buren adviseert uw columnist een kro­kant krui­den­taar­tje met ge­roos­ter­de pa­pri­ka en kwar­tel­ei­tjes. Voor de vleesliefhebbers kunt u kiezen uit kwartels met bospaddenstoelen met portsaus of met roomsaus. Voor de luxe smullers onder u is de trio van kwartel heel aardig, Dat vraagt wel tijd voor het doen van boodschappen en klaarmaken en enige vaardigheid in de keuken.

Een nagerecht met kwartel is niet te vinden. Het kwartelei is een prima vervanger voor het kippenei. Ze bevatten zes keer meer vitamine B1, twaalf keer meer vitamine B2, vitamine A, D en E, zeven keer meer ijzer en vijf keer meer fosfor dan een normaal kippenei. Daarnaast worden ze aangeraden bij o.a. allergieën, hoge bloeddruk, en bloedarmoede (bron: mijngezondheidsgids.nl). Natuurlijk wel naar verhouding. Voor 1 kippenei zult u 2-3 kwarteleieren nodig hebben.

Voor deze Zabaglione kunt u de kippeneieren door kwarteleieren vervangen. Op het straatfeestje zullen maximaal 20 inwoners van de Kwartelstraat aan uw tafel verschijnen, dus u zult dan van 60 kwarteleitjes de dooier van het eiwit moeten scheiden bij dit nagerecht. Misschien wel een leuke straatactiviteit.

Voor wie geen prijs gewonnen heeft, is kip een goedkopere vervangen in de hiervoor genoemde recepten.

Rheden eet smakelijk!

Lees ook:

Reacties

article
124405
Uw columnist stelt voor dat deze winnaar de hele straat uitnodigt voor een gezamenlijke maaltijd
COLUMN – Lezers van Rheden Nieuws zijn misschien gisteren geschrokken van het hoofd van Gaston, enkele
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/124405/rheden-nieuws-eet-smakelijk-kwartel/
2018-08-11T15:29:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/08/11152740/Rheden-eet-smakelijk-Kartel-en-Kwarteilei-Simon-Vanherweghe-on-Trend-Hype.jpg
Column, gerechten, Kwartel, Kwartelei, Kwartelstraat, Postcode Loterij, Rheden eet smakelijk, rheden.nieuws.nl
Column, Nieuws