Kent u het al? Meld Misdaad Anoniem (M)

Foto: Meld Misdaad Anoniem

U leest misschien wel eens over de mogelijkheid om een anonieme melding te doen via Meld Misdaad Anoniem (M). Wat voor meldpunt is dit? Bij wie komt uw informatie terecht? Wij leggen het graag uit.

Stel dat u een bericht van Burgernet ontvangt waarin staat dat bij de snackbar in uw buurt is ingebroken. Heeft u iets gezien of gehoord? Beschikt u over informatie over de dader, maar u durft het niet te melden bij de politie? Daarvoor is Meld Misdaad Anoniem in het leven geroepen.

Onafhankelijk meldpunt

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en maakt geen onderdeel uit van de politie. U kunt anoniem een melding doen door te bellen met M via 0800-7000. Of u vult het online meldformulier in op www.meldmisdaadanoniem.nl.

Uw anonimiteit wordt gewaarborgd

Telefonisch via 0800-7000:

  • Uw telefoonnummer is niet te zien.
  • M neemt het telefoongesprek niet op.
  • M noteert geen naam, adres en andere persoonlijke gegevens.

Online via www.meldmisdaadanoniem.nl:

  • Het meldformulier wordt versleuteld verstuurd.
  • Alle naar de melder herleidbare gegevens worden verwijderd uit de melding.
  • Het ingevulde meldformulier wordt vernietigd en er wordt geen informatie bewaard.
  • Zorg zelf voor een goede privacybescherming op uw pc, tablet of smartphone.

Wat gebeurt er daarna?

De anonieme melding wordt eerst getoetst. Mocht het aanknopingspunten bevatten voor verder onderzoek, dan stuurt M de melding door naar de politie of andere opsporingsdiensten. Dit doet zij echter pas wanneer uw anonimiteit gewaarborgd kan worden.

Meer weten? Kijk op www.meldmisdaadanoniem.nl. Kijk ook naar het onderstaande filmpje, dat legt nogmaals duidelijk uit hoe het in zijn werk gaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen