Wist u dat er een Dierenvoedselbank in Dieren zit?

Foto: Stichting uit de brand Dieren

DIEREN – Wist u dat er een Dierenvoedselbank in Dieren zit ? Het is een initiatief om dieren niet de dupe te laten worden van de financiële tekortkomingen van hun baasje.

Veel gezinnen zitten in de schuldhulpverlening of leven op of onder bijstandsniveau en kunnen hun dieren niet bieden wat ze verdienen. Zelfs niet wat ze primair nodig hebben. Vaak hoor je dan: “Dan moeten ze maar geen dieren nemen” een opmerking waar de baasjes niets mee kunnen en zeer door gekwetst kunnen raken. Men vergeet dat mensen de dieren al hebben aangeschaft in een periode dat zij het financieel wel konden dragen.

In Dieren zit een stichting met de naam Stichting Uit De Brand, deze stichting zet zich in voor minima en hun huisdieren, niet financieel maar met andere middelen.

De stichting heeft als doel mensen die financiële problemen hebben of om welke redenen dan ook een tekort aan financiële middelen hebben, te helpen. De initiatiefnemers en vrijwilligers helpen daar waar nodig en verwijzen hulpbehoevenden naar de juiste instanties, tevens ondersteunen zij hen met kleine goederen, kleding, dierenvoeding of een luisterend oor en indien nodig met een levensmiddelenpakket.

De mensen achter Stichting Uit De brand werken allen belangeloos mee aan deze stichting dus ook aan de acties en hulp die wordt geboden. Alle donaties en/of giften worden gebruikt om mensen en huisdieren te kunnen helpen of eens een leuke dag voor ze te organiseren.

Naast deze dierenvoedselbank heeft deze stichting ook een weggeefwinkel aan huis. Hier kan men, via een puntensysteem, gratis kleding komen uitzoeken. Alles gaat dus met gesloten beurs, zowel de hulp vanuit de stichting, het dierenvoedselpakket en de weggeefwinkel.

De stichting is geheel afhankelijk van giften en donaties. Kijk voor meer informatie op: https://www.stichtinguitdebrand.nl/

Denkt u in aanmerking te komen voor deze hulp of wilt u een donatie doen van dierenvoeding, kleding of boeken, dan kunt u hen een mail sturen via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen