Warme belangstelling bij ruilbeurs, ambities en bouwplannen Sportclub Ellecom-De Steeg

ELLECOM/DE STEEG – SC EDS, de sportclub van Ellecom en De Steeg, organiseerde een aantal momenten op de club om de bewoners van Ellecom en De Steeg voor te lichten over de ambities en bouwplannen.

Meer dan 50 mensen uit beide dorpen kwamen langs

Directe buren, dorpsgenoten uit Ellecom en De Steeg, nieuwe en bekende gezichten, met vragen of een nieuwsgierige open houding. De clubleden hebben ingestemd met de visie, ambitie en bouwplannen en ook de mensen die langskwamen zien een enorm toegevoegde waarde voor de lokale gemeenschap.

De club is nu klaar voor de volgende fase

Sportclub Ellecom en De Steeg heeft de ambitie een open club te worden waar (primair) de inwoners van Ellecom en De Steeg terecht kunnen om samen te sporten en bewegen. De afgelopen jaren is gewerkt aan de eerste fase. In deze fase is de club teruggegaan van een trainingsveld van zand en een wedstrijdveld met natuurgras naar een veld met kunstgras. Hierdoor werd het trainingsveld vrij gespeeld voor de ontwikkeling van het gebied “Landgoed Avegoor”. De club is nu klaar voor de volgende fase.

Een vitaal sportpark!

Deze bestaat uit een aantal deelprojecten om te komen tot een vitaal sportpark. En hierover wilde de club graag met inwoners over praten en de plannen delen. Naast het voetbal wil de club verder bouwen aan meer sport mogelijkheden. Hiervoor wordt samengewerkt met Fletcher Hotel Avegoor: samen zal de tennisbaan worden gerenoveerd en zal tennis worden aangeboden. Daarnaast bouwt de club een padel baan. Padel is een combinatie van tennis en squash en kan door jong en oud, zomer en winter worden gespeeld. Tevens zal een groot terras worden aangelegd en een jeu de boules baan. Ook aan het clubhuis zal een aantal zaken worden aangepast.  In nauwe samenwerking met de gemeente Rheden wordt de parkeervoorziening in orde gemaakt. Dit zijn in grote lijnen de belangrijkste zaken en hierover is uitgebreid gesproken met de belangstellenden.

Veel enthousiasme voor de plannen

Velen vonden dus de weg naar SC EDS en er was veel enthousiasme voor de plannen. De omvorming naar een omni-vereniging met meer mogelijkheden is gewenst en werd enthousiast ontvangen. “Leuk om nieuwe en bekende mensen te ontvangen. We hebben twee nieuwe mensen voor het kaarten op vrijdag erbij, een aantal nieuwe jeugdleden, een extra kracht voor de bar en vooral het bewijs dat mensen de toekomst graag samen willen aangaan. En daar gaat het om. SC EDS als fundament voor meer sport en bewegen in Ellecom en De Steeg”, aldus een enthousiast bestuur.

Daarnaast werd de Mini Bieb geopend en was er een bescheiden ruilbeurs met allerlei sportmateriaal waar voetbalschoenen, een fiets en meer materialen van eigenaar wisselden. En buiten werd hard getraind!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen