Nieuwe zwembad van Velp krijgt toch een tweede bad

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Het college van B&W stelt de raad voor een zogeheten doelgroepenbad aan het nieuwe zwembad aan de Gruttostraat in Velp toe te voegen. Vanuit diverse doelgroepen wordt al geruime tijd hierop aangedrongen.

Met dit 2e bad is het mogelijk om in elke levensfase te bewegen in water/te zwemmen. Ouderen tot op hoge leeftijd, kinderen, Wmo-cliënten, revaliderenden en cliënten van fysiotherapeuten kunnen zo vitaal worden én blijven. Het college heeft dekking gevonden binnen de bestaande budgetten. De gemeenteraad buigt zich in september over het voorstel.

Het doelgroepenbad biedt, dankzij de beweegbare bodem, veel mogelijkheden voor activiteiten voor mensen van alle leeftijden en heeft een constante watertemperatuur van 32 graden Celsius. Het is een ideaal bad voor veel doelgroepactiviteiten, zoals meer bewegen voor ouderen, fysiotherapie (revalidatie), baby- en peuterzwemmen, zwemles en diverse aquasporten.

Aantrekkelijk zwembad

Het te bouwen wedstrijdbad dat al is aanbesteed, is geschikt voor zwemverenigingsactiviteiten en banenzwemmen. Samen met het doelgroepenbad en het toe te voegen peuter-/kleuterbad, beschikt Rheden binnenkort over een aantrekkelijke en toekomstbestendige voorziening.

Voorstanders

Gebruikers van het zwembad, inwoners, huisartsen en fysiotherapeuten zijn al langer voorstander van een apart doelgroepenbad. Vooral met het oog op de vergrijzing is het belangrijk dat Rheden inzet op revalidatie en preventie. Dit doelgroepenbad levert een mooie bijdrage hieraan.

Het doelgroepenbad wordt betaald uit het Wmo-budget voor algemeen toegankelijke voorzieningen. Dit gaat niet ten koste van andere voorzieningen. Het gaat hier om een preventieve investering. Het college vertrouwt erop dat door dit bad minder beroep wordt gedaan op individuele maatwerkvoorzieningen.

Nieuw zwembad begin 2020 klaar

Als alles volgens planning verloopt, wordt in 2019 het nieuwe zwembad gebouwd en gaat het zwembad begin 2020 open. Het omgevingsvergunningtraject start op korte termijn.

Wethouder Marc Budel:

“Ik ben blij dat er een financiële mogelijkheid is gevonden om het doelgroepenbad te realiseren. Dit bad draagt bij aan een goede gezondheid voor onze inwoners van jong tot oud”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen