Kerstgedachten, ook in januari

DIEREN / VELP – Half december 2013 deed PvdA Rheden/Rozendaal samen met de Inloophuizen van Dieren en Velp en Rheden Nieuws een oproep om overgebleven kerstpakketten te verzamelen en de minderbedeelden in de gemeente Rheden te verrassen met een pakket. Eén van de initiatiefnemers, Marleen Noorland (PvdA) doet verslag en een dankwoord. 

“”
Heel, heel erg bedankt, alle mensen en bedrijven die rond de kerstdagen een kerstpakket klaar hadden staan of over hadden voor de inloophuizen in Velp en Dieren. Dank aan Irma en Wim van Rheden. Nieuws, voor hun geweldige inzet: ze belden bedrijven met de vraag of er nog een pakket over was. Met resultaat!
De kerstpakketten zijn allemaal goed terecht gekomen. In Velp mocht ik er zelf ééntje geven aan één van de mensen die dat echt nodig had: samen met haar dochter nam ze een ‘duik’ in het pakket en ze was (ook samen met haar dochter) zo blij! 
De coördinatoren van het inloophuis kozen zelf nog de mensen uit waar de pakketten naar toe konden en gelooft u het maar: dat is naar mensen gegaan die het heel goed kunnen gebruiken.
In Dieren is er voor de mensen van de inloop een tasje gemaakt van alle spullen die binnenkwamen. Er belde uit Dieren (bijvoorbeeld) een mevrouw die zei; “ik stuur geen kerstkaarten meer en geef mijn geld liever uit aan een doel als dit. Wat kan ik voor de gebruikers van de inloop kopen?” Deze mevrouw had kerstbroden gekocht bij de bakker: geweldig toch?
Heel erg bedankt, vrijwilligers van de inloophuizen, Rheden Nieuws en vrijwilligers van het PvdA ombudsteam.  
Volgend jaar weer!?
“”
Bijdrage: Marleen Noorland
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen