60-jarig jubileum voor emeritus pastor Jan te Molder te Dieren

DIEREN – Afgelopen zondagochtend op 2 september werd in Dieren het 60-jarig priesterjubileum van emeritus pastor Jan te Molder gevierd in een geheel gevulde Emmaüskerk aan de Rode Kruislaan.

Op 20 juli 1958 werd hij in Utrecht tot priester gewijd en sindsdien heeft hij vele functies vervuld binnen de kerk. In 1998 is hij met emeritaat gegaan en in oktober van dat jaar in de pastorie te De Steeg komen wonen. Tegenwoordig is hij woonachtig in Dieren

De 86-jarige emeritus pastor weet nu nog steeds jong en oud te inspireren in zijn voorgaan, zijn overwegingen en in zijn kennis over het geloof, kunst en cultuur. De eucharistieviering begon deze zondag om 10.00 uur, een half uur later dan gebruikelijk.

Natuurlijk waren er enkele sprekers na de dienst, die hem hartelijk dankten voor de afgelopen jaren voor zijn grote inzet  en betrokkenheid bij de vele parochianen. Ook burgemeester Carol van Eert bedankte in zijn toespraak de priester voor de grote inzet voor de kerkelijke gemeenschap in de gemeente Rheden en daarom heen.

Muziekvereniging Wilhelmina uit Spankeren bracht een serenade aan de priester en speelde enkele nummers, waaronder, “Lang zal hij leven”. Aansluitend werd in de kerk een receptie gehouden waarbij iedereen in de gelegenheid werd gesteld de jubilerende priester te feliciteren. Onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak kon men vervolgens nog wat bijpraten.

De Jubileumdienst werd door meer dan 300 honderd belangstellenden bezocht.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen