Rhedense Dorpskerk ook open tijdens Open Monumentenweekend

Foto: rheden.nieuws.nl, Theo Jansen

RHEDEN – Ook de “Rhedense Dorpskerk” en de begraafplaats “De Pinkel” doen mee aan Open Monumentendag 2018 en zijn zaterdag 8 september open van 10.00 -17.00 uur.

In 1989 vond de laatste teraardebestelling op de “Pinkel” plaats, waarna dit kerkhofje in verval raakte. De begraafplaats wordt nu door een groep vrijwilligers opgeknapt.

In de Dorpskerk wordt het orgel bespeeld door enkele organisten en is er een doorlopende presentatie over de restauratie van het Meere-orgel.

Zaterdagavond om 19.30 kunt u genieten van een orgelconcert door Piet Cnossen. Hij speelt werken uit de Barok- en de Roccoco periode o.a. van A. M. Brunckhorst, G. Böhm, J. S. Bach, J. L. Krebs en J. K. Kûchar. De entreeprijs voor dit concert is 8 Euro.

Thema van Open Monumentenweekend 2018

“In Europa” is het thema van dit Open Monumentenweekend. Met dit thema sluit Open Monumentendag aan bij het Europese jaar van het Cultureel Erfgoed.

Een oude kaart van Gelderland toont de IJssel en oude Hessenwegen als belangrijke verbindingswegen van handelsroutes van Duitsland naar Utrecht en westelijk Holland. Veel wegen hebben een oude soms internationale geschiedenis, bijvoorbeeld de Middachter Allee.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen