Eenhoorn Kinderrit klaar voor 7e editie

Foto: www.kinderendurance.nl

LAAG SOEREN – Op 30 september zal de 7e editie van de Eenhoorn Kinderrit plaatsvinden vanaf Camping Boszicht te Laag Soeren.

Endurance

Dit evenement wordt georganiseerd door Rachel Marty en Marly van Ditzhuijzen van Enduranceteam De Eenhoorn om kinderen op een leuke en speelse manier kennis te laten maken met een bijzondere tak van de paardensport: endurance. Endurance is de marathon van de paardensport waarbij uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen de sleutelwoorden zijn.

16 of 8 km over de prachtige Veluwezoom

Tijdens de kinderrit zullen de 28 jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar oud een route afleggen van 16 of 8 km over de prachtige Veluwezoom. Onder begeleiding van een ouder, vriendin, tante, zus of vader te voet of te paard volgen de combinaties een uitgezette route door bos en hei.

Dierenarts

Voor vertrek en na terugkomst worden de paarden bekeken door een dierenarts waarbij de algehele conditie van de dieren wordt bekeken. Tijdens de keuringen krijgen de kinderen ook van de dierenarts uitgelegd waar ze naar kunnen kijken om de fitheid van hun eigen paard of pony te beoordelen en mogen ze zelf luisteren naar het hart en de darmen van hun dier.

Groompunten

Onderweg zijn er ook zogenaamde ‘groompunten’ ingericht waar de kinderen worden getrakteerd op wat lekkers en de pony’s en paarden kunnen drinken en gekoeld worden. Ook is het mogelijk voor familie, vrienden en toeschouwers om langs deze punten te komen om de combinaties aan te moedigen.

Groompunt 1 (enkel voor de 16 km) is te vinden op de Lange Juffer. U kunt dan uw auto parkeren op parkeerplaats de Lange Juffer en te voet verder lopen. Na ongeveer 200 meter vindt u het groompunt aan uw linkerkant. Groompunt 2 (voor zowel de 8 km alsook de 16 km) is te vinden voorbij parkeerplaats de Plagak op de Schaapsallee. Ook hier geldt: parkeer uw auto op parkeerplaats de Plagak en loop nog zo’n 200 meter veder, u vindt daar het groompunt aan de linkerkant.

Zoveel mogelijk leren en genieten

Ondanks dat tijdens dit evenement alle elementen van een echte wedstrijd worden nagebootst is er geen competitie. Het belangrijkste is dat alle kinderen met een fit paard of pony de finish halen en zelf zoveel mogelijk leren en genieten. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking omstreeks 16:00 uur waarbij alle kinderen worden overladen met mooie prijzen mede mogelijk gemaakt door fijne sponsoren Marstall en Green Distance.

Meer informatie over deze rit is te vinden op www.kinderendurance.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen