Dierens Mannenkoor 50 jaar!

Foto: Dierens Mannenkoor

DIEREN – Het Dierens Mannenkoor viert dit jaar haar 50-jarig jubileum, 50 jaar geleden besloten de broers Gerard en Frans Gerritsen en Gerard Wichman tot de oprichting van het Dierens Mannenkoor.

Ze werden in datzelfde jaar gevolgd door Herman Gerritsen, Ad Eijkhoudt en Siem van Sluijs. Gerard Wichman is inmiddels overleden, maar de overige vijf mannen zingen hun partij nog iedere week met groot enthousiasme mee!

Voor hen die de afgelopen jaren het koor een warm hart hebben toegedragen houdt het bestuur een jubileumreceptie op zondag 30 september om 16.00 uur in de hal van de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan te Dieren.

In de hal staat een groot aantal panelen opgesteld waarop foto’s, affiches van eerdere concerten en krantenartikelen herinneringen oproepen aan de mooie historie van het koor.

Verder draait er onafgebroken een videopresentatie met onder andere opnames van concerten van het Dierens Mannenkoor

Na afloop van de receptie zullen de koorleden en hun genodigden kunnen genieten van een feestelijk jubileumdiner.

En het is nog niet op

Op zaterdag 6 oktober houdt het Dierens Mannenkoor zijn jubileumconcert in de Ontmoetingskerk. Vanaf 19.30 uur zingt het koor een repertoire, waarbij ze nummers ten gehore brengen die de leden zelf hebben uitgezocht. De kerk is open om 19.00 uur.

Verder werken mee de sopraan Marina Besselink, die al eerder voor groot enthousiasme bij het publiek zorgde, de bas Gerard Gerritsen zal soleren met het Lied “Die Zwölf Räuber” en vier ‘eigen” baritons zullen laten horen wat zij in huis hebben.

Ook zal de vaste pianist Ingrid de Vries – van Ingen haar solocapaciteiten laten zien. Voor de begeleiding van het Lied “Nachtgesang im Walde”  werkt een hoornensemble van het Fanfare-orkest De Eendracht uit Eerbeek mee.

En het is nog steeds niet op

Als hoogtepunt van het jubileumconcert staat de uitreiking van de Koninklijke Erepenning door burgemeester Carol van Eert op het programma als verdienste voor 50 jaar Dierens koorzang.

De toegangsprijs van € 10,– inclusief koffie en/of thee, is bewust laag gehouden om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om dit bijzondere concert te bezoeken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen