Werkbijeenkomst Vinden & Verbinden bij het Inloophuis

DIEREN – Het Inloophuis Dieren organiseert op donderdag 11 oktober de werkbijeenkomst Vinden & Verbinden. Deze interactieve bijeenkomst is van 14.30 tot 17.00 uur in het Inloophuis aan de Van der Duyn van Maasdamstraat 63.

Ontmoeting en contact

Tijdens de bijeenkomst wisselen mensen uit het werkveld ervaringen uit hoe met name kwetsbare ouderen uit huis komen om aan activiteiten deel te nemen. Activiteiten met als rode draad ontmoeting en contact. Het Inloophuis startte mede op verzoek van de gemeente Rheden eind 2017 de recreatieve dagbesteding. Dit omdat mensen langer thuis wonen en het netwerk om hun heen zien veranderen.

Naast de vaste inloop in de Huiskamer organiseert het Inloophuis tal van activiteiten waar ontmoeting en contact centraal staan. Echter, ook zij ervaren dat ze de doelgroep ouderen onvoldoende bereiken. Bovendien merken ze dat er een drempel is om langs te komen. Samen met het werkveld gaat het Inloophuis daar iets aan doen! Zij informeren u over hun activiteiten en mogelijkheden, het werkveld kent de doelgroep en speelt een rol in het wegnemen van drempels. Vinden en verbinden dus.

Voor de bijeenkomst zijn uitnodigingen verstuurd naar huisartsen, thuiszorg- en thuishulporganisaties, vrijwilligersorganisaties en anderen die contact hebben met de doelgroep. Naast ouderen behoren ook andere mensen die om welke reden dan ook thuiszitten tot de doelgroep. En voor wie een zinvolle dagbesteding leidt tot meer plezier en voldoening.

Naast het recreatieve deel gaat een aparte groep mensen tijdens de werkbijeenkomst aan de slag met de kansen voor arbeidsmatige dagbesteding in het Duynhuis. Ook hier is een brede doelgroep van langdurige werklozen, statushouders tot mensen met een afstand van de arbeidsmarkt. Mensen of organisaties die geen uitnodiging hebben ontvangen en een bijdrage aan de bijeenkomst kunnen leveren zijn van harte welkom.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen