Causerie van Gerrit van Middelkoop in Nieuwe Ruimte

Foto: Nieuwe Ruimte

VELP – Beeldend kunstenaar Gerrit van Middelkoop houdt op zondag 7 oktober een causerie in Nieuwe Ruimte. De titel “Van gezicht naar portret” verwijst naar het tijdperk van de selfie, whatsapp en facebook.

Nooit eerder werden er zoveel gezichten gefotografeerd en bekeken. Tijd voor een causerie over hoe er gekeken werd en wordt naar het gezicht, met name door wetenschappers en kunstenaars.

Beeldend kunstenaar Gerrit van Middelkoop duikt in de wereld van de fysiognomiek en frenologie en wat daarvan in de kunstgeschiedenis is terug te vinden. Hij schuwt daarbij niet om zelf het houtskool ter hand te nemen om het een en ander te demonstreren. Wie wil weten hoe onze nieuwe burgemeester Carol van Eert ervan afkomt wanneer zijn hoofd op de snijtafel wordt gelegd, moet zeker komen.

Deze activiteit sluit aan bij de expositie ‘Het portret” met ca. 100 kunstwerken van beeldende kunstenaars uit Rheden en omgeving. De expositie is open op zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00, in Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32, Velp.

De Stichting Nieuwe Ruimte is een initiatief van een groep kunstenaars uit de gemeente Rheden. De stichting streeft naar contact tussen kunst en inwoners van Rheden. De Stichting Nieuwe Ruimte heeft ca. 70 betalende donateurs.

“Van gezicht naar portret”, door Gerrit van Middelkoop, zondag 7 oktober 14.00-15.00 uur. Nieuwe Ruimte, Den Heuvel 32 Velp. Entree: 5 euro incl. koffie en thee vooraf en na afloop. Gratis entree voor donateurs van Nieuwe Ruimte. Open op zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur

Kijk voor meer informatie op: www.nieuwe-ruimte.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen