Speelotheek Het Kasteel Velp wint tweede plaats

Foto: Thessa van Helden

VELP – Op zaterdag 29 september werd Speelotheek Het Kasteel uit Velp tweede in de verkiezing van de Speelotheek van het jaar.

Favoriet van de stemmers was speelotheek De Boemerang uit Meppel.

Onder het motto ´Heel Holland Speelt´ presenteerden de genomineerden hun bezigheden en motivatie. Dat gebeurde op de nationale speelothekendag in Hoogeveen. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Vereniging Speelotheken Nederland.

Een delegatie van medewerkers en bestuur van de Velpse Speelotheek heeft een enthousiaste presentatie gehouden. Mayra, Hilly, Marloes, Marja en Ralph bereidden dit terdege voor en kwamen met een mooi resultaat weer thuis.

Het voortbestaan van Speelotheek Het Kasteel stond vanwege een noodzakelijke verhuizing eind 2014 op het spel. Gelukkig kon na flinke inspanningen in 2015 de speelotheek doorgaan als vereniging. Ook werd een nieuwe uitleenlocatie gevonden, namelijk in Woonzorgcentrum Oosterwolde van Innoforte. Sindsdien heeft deze vrijwilligersclub zich snel ontwikkeld.

De Speelotheek zich op ondersteuning van iedereen die kan en wil spelen. Uiteraard is het meest opvallend de uitleen van speelgoed voor jonge kinderen en hun (groot)ouders, plus alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast wordt nu ook de doelgroep ouderen bereikt, want in 2017 kwam er de speluitleen voor ouderen bij. Deze nieuwe poot richt zich op voornamelijk thuiswonende ouderen, hun familie en mantelzorgers, maar ook op professionals in de ouderenzorg. Mede dankzij een bijdrage uit het gemeentelijk innovatiefonds sociaal domein kon de speelotheek deze nieuwe poot stevig neerzetten met aanschaf en uitleenklaar maken van veel en diverse materialen, promotie en demonstratie.

Nooit te oud om te spelen

De Speelotheek wil er zijn voor iedereen van 0 tot 99, ofwel generatie-overstijgend. Dit sluit perfect aan bij het motto ‘Heel Holland Speelt’, en het komt terug in de eigen slogan ’Nooit te oud om te spelen’. Op dit moment telt de Speelotheek veertig leden. Uiteraard zijn dat voor het merendeel gezinnen, maar er komen ook steeds meer instellingen voor ouderenzorg bij.

Wie belangstelling heeft, is welkom voor een kijkje in de uitleen. De uitleen is open in iedere oneven week op dinsdagavond van 18:30 tot 19:30 uur en op woensdagmiddag van 14:30 tot 16:30 uur. Verder toont de Facebookpagina alle nieuwtjes en op de website is de complete uitleencatalogus te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen