Tina van Leeuwen (68) Rhedens sportheld van dit seizoen

VELP – In 2017 is de jaarlijkse sportverkiezing en daarmee de sportprijs komen te vervallen. De gemeente wil nog wel bijzondere prestaties waarderen.

Tina van Leeuwen

Dit keer is Tina van Leeuwen de sportheld van het seizoen. Op 4 oktober om 19.00 uur heeft wethouder Marc Budel haar, voor haar training, in het zonnetje gezet. (in Velp) Iedereen die een bijzondere prestatie heeft geleverd of een uniek verhaal met zich meedraagt kan daarvoor in aanmerking komen.

Tina wist nergens van, ze dacht dat ze een t shirt van een één of andere loop kreeg uitgereikt maar dit had ze nooit verwacht. Na de foto’s vertrokken ze al slow joggend het bos in voor hun wekelijkse loopje.

Van Slow Sports naar Slow Jog

Tina van Leeuwen (68) meldt zich twee jaar geleden bij Slow Sports om haar conditie weer op te bouwen. Dat wil ze graag in een groep doen. Slow Sports staat voor genietend en ontspannen bewegen op je eigen niveau, samen met anderen. Kort na haar deelname bij Slow Sports, start ze met Slow Jog, joggen voor beginners. Tina maakt snel vorderingen. Ze krijgt de smaak van het hardlopen helemaal te pakken en gaat in haar eigen tijd meer en steeds verder lopen.

Halve marathon

Begin september neemt zij deel aan Forza4Energy4All. Een driedaagse sportieve uitdaging voor het goede doel op drie Italiaanse bergen. Op dag 1 rent ze 10 km de Gavia op, evenals de tweede dag op de Mortirolo (11%). Op de laatste dag rent ze een halve marathon bergopwaarts de Stelvio op.

Tina is het levende bewijs dat je nooit te oud bent om te sporten en je conditie weer een ‘boost’ wilt geven. Désiree Smits, oprichter van Slow Sports, was zo onder de indruk van haar prestaties dat zij Tina nu voordraagt als Rhedens sportheld.

Wethouder Budel roemt haar doorzettingsvermogen: “Zij is een stimulerend voorbeeld voor iedereen die meer wil bewegen en in het bijzonder voor ouderen”

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Wie gingen Tina voor?

Sandra van den Hoed (MHC Dieren), Wereldkampioen zaalhockey 40+. Europees kampioen veldhockey in de categorie 45+ geworden. Wil ten Bras TTV Slagvaardig Nederlands kampioen tafeltennis 80+. Jasmijn Lau Nederlands Kampioen junioren 10 km. Aad Steylen trainer des vaderlands’ lange afstandsloper (83 jaar)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen