Gemeenteraad Rheden beraadt zich over heroverwegen afsluiting Doesburgsedijk Dieren

Foto: rheden.nieuws.nl

DE STEEG – Op de afgelopen informatieavond van 9 oktober in het gemeentehuis, werd er door de gemeenteraad, wethouder Klomberg en diverse insprekers gesproken over de afsluiting van de Doesburgsedijk te Dieren.

In 2013 heeft gemeente Rheden het besluit genomen, om de Doesburgsedijk na het gereed zijn van de werkzaamheden rond Traverse Dieren af te sluiten voor doorgaand verkeer. Dierenaar Rob Elferink is een burgerinitiatief gestart met als doel de Doesburgsedijk open te houden. Ook andere tegenstanders van sluiting kwamen aan het woord en mochten hun standpunten aan de gemeenteraad vertellen

Wethouder Dorus Klomberg geeft aan dat het besluit genomen is om ervoor te zorgen dat het verkeer door de tunnel gaat en nu juist niet over de Doesburgsedijk en daarmee door het dorp moet en niet meer door de tunnel kan.

In een langdurig gesprek tussen raadsleden en insprekers en de verantwoordelijke wethouder gaat de gemeenteraad mogelijk vragen aan het college, het besluit te heroverwegen. Nieuw onderzoek te (laten) uitvoeren zodat er uiteindelijk een weloverwogen besluit genomen kan worden.

Een en ander zal duidelijk worden in de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 30 oktober.

Kijk hier terug naar de informatieavond;

Afsluiting Doesburgsedijk

article
128098
Dierenaar Rob Elferink is een burgerinitiatief gestart met als doel de Doesburgsedijk open te houden
DE STEEG – Op de afgelopen informatieavond van 9 oktober in het gemeentehuis, werd er
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/128098/gemeenteraad-rheden-beraadt-zich-over-heroverwegen-afsluiting-doesburgsedijk-dieren/
2018-10-10T14:10:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/10/10124641/Hoofdstraat-9-10-18-003.jpg
burgerinitiatief, Doesburgsedijk, rheden.nieuws.nl, Rob Elferink
Nieuws