Bijna alle vissen uit Kanovijver en De Laak Rheden gevist

Foto: Marianne Grotenbreg

RHEDEN – Nog steeds is de waterstand in de Kanovijver en De Laak zo laag dat de vissen het moeilijk hebben en massaal sterven. Een groep vrijwilligers heeft wederom enorm hard geprobeerd de vissen te redden en binnen de vijver te houden maar het kon niet meer…

Woensdag hebben deze vrijwilligers, samen met een aantal beroepsvissers, de vissen gevangen en naar een andere locatie gebracht. Er zijn ongeveer 100 flinke karpers uit de vijver uitgehaald, flink wat snoeken en zilt, weinig witvis.

De vissen zijn in de oostelijk gelegen vijver bij het Velperbroekcircuit in Velp weer vrijgelaten.

En…, deze vis komt niet meer terug als de Kanovijver weer op peil is. Dat is natuurlijk wel waar de vrijwilligers hun best voor hebben gedaan door de vis steeds over te zetten….helaas moest er nu dus afstand van de vissen gedaan worden om ze in leven te houden.

Hiermee hebben de vrijwilligers laten zien dat hun vissershart op de juiste plek zit en zijn ze de beroepsvissers tot grote hulp.

Kanovijver

Er is bekend dat er nog 1 a 3 karpers aanwezig zijn en zodra ze die kunnen redden zal ook dat gebeuren.

De vrijwilligers hopen dat het waterschap en de gemeente het prachtige natuurgebiedje in Rheden snel maar ook blijvend mag herstellen zodat de bewoners weer trots kunnen zijn op dit stukje dorp.

Kanovijver

Kanovijver

Verslag en foto’s: Marianne Grotenbreg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen