Oogstdiner verbindt hogeschool en relaties Van Hall Larenstein

Foto: Hogeschool Van Hall Larenstein

VELP – Op de Dag van de Duurzaamheid, woensdag 10 oktober, organiseerden dertig studenten van de opleiding Management van de Leefomgeving van Van Hall Larenstein, een Oogstdiner voor docenten, studenten en gasten.

De maaltijd was bereid met ingrediënten die grotendeels afkomstig waren van het 20 hectare omvattende landgoed waarop Van Hall Larenstein in Velp gevestigd is.

Oogstdiner

Soep van tamme kastanjes, pompoen, zevenblad of brandnetel, quiches van snijbiet of prei, brood met wilde kruidenboter en pesto gemaakt van zevenblad, vlierbessensiroop en zelfgemaakt appelsap en tot slot toetjes met appels en walnoten gemaakt door studenten van mbo Helicon. Dat kregen de gasten voorgeschoteld tijdens het Oogstdiner.

Studenten vertelden over de herkomst van de ingrediënten en de bereidingswijze van het gerecht. Gedurende de dag waren studenten op pad geweest om op verschillende plekken de laatste lokale producten te verzamelen voor het diner, zoals brood van bakker Tom van Otterloo en sla van Kweekland. Ook waren er bijdragen door lector Noël van Doorn van het lectoraat Duurzame Voedsellandschappen in Stedelijke Regio’s, van de huisimker en van het project ‘hungry bins’, een innovatieve methodiek waarbij natuurlijke reststoffen worden gecomposteerd door regenwormen.

Alle gasten hadden met elkaar gemeen dat ze allemaal een band hebben met Landgoed Larenstein, met lokaal voedsel of met circulaire projecten. Ook was aanwezig wethouder Dorus Klomberg van de gemeente Rheden, die tien dagen op pad is op het gebied van duurzaamheid. Dat leverde de nodige gespreksstof en plannen voor duurzame samenwerking op tijdens het eten.

De term Oogstdiner kreeg daarmee een dubbele betekenis: samen genieten van de opbrengsten van het landgoed én samen plannen maken voor een nog duurzamere toekomst van Landgoed Larenstein.

Uiteraard belandden de restanten van het Oogstdiner in de aangeschafte hungry bins die Van Hall Larenstein inmiddels rijk is. En daarmee werd het Oogstdiner letterlijk circulair!

Lees ook:

Van Hall Larenstein is een internationale groene kennisinstelling, waar we met passie en kunde onderwijs verzorgen, ondersteund door toegepast onderzoek binnen diverse lectoraten. We leiden proactieve professionals op, die op een verantwoorde en ondernemende wijze een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Van Hall Larenstein verzorgt diverse Bachelor- en (professional) Master-opleidingen, Associate degrees en cursussen en verricht toegepast onderzoek vanuit onderwijslocaties in Leeuwarden en Velp. Ga voor meer informatie naar www.hvhl.nl.

'
article
128212
En daarmee werd het Oogstdiner letterlijk circulair!
VELP – Op de Dag van de Duurzaamheid, woensdag 10 oktober, organiseerden dertig studenten van
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/128212/oogstdiner-verbindt-hogeschool-en-relaties-van-hall-larenstein/
2018-10-11T22:48:46+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/10/11224744/Oogstdiner-Hogeschool-van-Hall-Larenstein.jpg
Circulair, Larenstein, OOGSTdiner, rheden.nieuws.nl, Van Hall Larenstein, Velp
Nieuws