Oranje Fonds steunt Inloophuis met €60.000

Foto: Inloophuis Dieren - Oranje Fonds

DIEREN – Het Oranje Fonds ondersteunt het Inloophuis Dieren ook de komende jaren met een flinke financiële bijdrage. Daarmee kan het Inloophuis haar activiteiten doorontwikkelen en structureel inbedden.

Het Oranje Fonds stelt voor de jaren 2019, 2020 en 2021 bedragen beschikbaar van respectievelijk €23.500, €20.000 en €16.500. Met steun van andere fondsen, de provincie en de gemeente is onder andere de beroepsmatige ondersteuning die daarbij nodig is tot en met 2021 gewaarborgd.

Het Inloophuis verhuisde vorig jaar naar het verzamelgebouw Het Duynhuis. De organisatie startte in 2017 met recreatieve dagbesteding. Bedoeld voor ouderen en anderen die het prettig vinden elkaar te ontmoeten.

Na een aanloopperiode telt het uitgebreide programma-aanbod nu zo’n 130 deelnemers per week. De activiteiten in de speciale VrijeTijdsVleugel met eigen ingang zijn zelfs uitgebreid naar de avond. Ook de dagelijkse inloop in de Huiskamer is gestegen naar gemiddeld 20 bezoekers per dag.

Het Inloophuis gaat dan ook vol vertrouwen verder op de ingeslagen weg. Daarbij focust men zich op mensen die nog onvoldoende weten dat het Inloophuis is veranderd en met haar activiteiten voor een breder publiek interessant is.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen