Theater bij Jansen & de Feijter: Het kleine meisje van meneer Linh

Foto: Ric Stokes en Thea Rijsewijk

VELP – Actrice Thea Rijsewijk en muzikant Ric Stokes brengen samen het verhaal van ‘Het kleine meisje van meneer Linh’, naar de novelle van de bekende Franse schrijver Philippe Claudel.

‘Een betoverende voorstelling, een sprankelende mix van muziek en taal’, zo vonden bezoekers van de première.

Vrijdag 19 oktober kunt u de voorstelling zien bij Podium Jansen & de Feijter aan de Emmastraat 6, te Velp.

Het kleine meisje van meneer Linh

Na een bombardement waarbij zijn zoon en schoondochter omkomen, besluit meneer Linh om met z’n kleindochtertje het land uit te vluchten. Hoewel niet bij naam genoemd, begrijpen we dat het om Vietnam gaat. Na een lange boottocht komen ze aan in een Franse havenstad, waar ze onderdak vinden in een asielzoekerscentrum. Op een dag leert meneer Linh een man kennen die behoorlijk eenzaam is en met een pijnlijk geheim rondloopt. Hoewel hij de man niet woordelijk kan verstaan, ontwikkelt zich al snel een goede verstandhouding tussen beiden. Ze worden zelfs vrienden.

Maar onverwacht wordt meneer Linh met z’n kleindochter naar een andere opvang overgeplaatst. Dat betekent een plotseling einde aan hun dagelijkse ontmoetingen. Meneer Linh laat het er niet bij zitten en gaat op zoek naar z’n vriend. Een verhaal over ontheemd zijn, vriendschap, schuld en hoop.

Spel: Thea Rijsewijk. Dwarsfluit: Ric Stokes. Regie: Henk Kleinmeijer. De voorstelling duurt een uur.

Thea Rijsewijk

Al tien jaar brengt actrice Thea Rijsewijk onder de naam ‘Het Muzikaal VertelTheater’ vertellingen die gebaseerd zijn op literaire verhalen. Zij kiest originele verhalen met een heldere dramatische ontwikkeling uit. Ze bewerkt de verhalen tot boeiende vertellingen, waarbij de schoonheid van de taal en de lijn van het verhaal behouden blijven. De muzikale omlijsting versterkt de sfeer van het verhaal en de emoties die het oproept.

Ric Stokes

Ric Stokes groeide op in Harlem, New York, en diende als militair in Vietnam. Gedesillusioneerd kwam hij terug en ontvluchtte de gewelddadige American Dream. In 1972 kreeg hij humanitair asiel in Nederland. Hier vond hij zijn muzikale thuis. Hij speelt jazz en blues op dwarsfluit en saxofoon, en geeft les op muziekschool Zwolle en privélessen in Zutphen. Hij werkte samen met vele bands en muzikanten onder wie Hans Dulfer.

Vrijdag 19 oktober – aanvang 20.00 uur – entree € 12,50 in de voorverkoop, € 15,00 aan de zaal, Emmastraat 6, Velp

Kijk voor meer informatie ook op: www.eenpassievoorboeken.nl

Het kleine meisje van meneer Linh

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen