Cursus koken binnen je budget

Foto: Foter.com

RHEDEN – De Bibliotheek Veluwezoom organiseert in de maanden november t/m februari 2019 de cursus ‘Koken binnen je budget’. Dit project is gericht op laaggeletterde volwassenen, zowel autochtoon als allochtoon. In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos. De cursus wordt aangeboden in Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden.

Meer dan alleen koken

‘Koken binnen je budget’ is een laagdrempelige cursus waarbij gezond en betaalbaar koken, onder begeleiding van een kok, centraal staat. Tegelijkertijd werken de cursisten aan het verhogen van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) en het verminderen van een eventueel sociaal isolement.

De deelnemers leren een menu uitschrijven, hoeveelheden ingrediënten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan. Elke kookles wordt er een seizoensgroente als thema gebruikt, bijvoorbeeld: pompoen, aubergine of bloemkool. De gerechten die we maken passen in een gezonde leefstijl, dus we houden rekening met het gebruik van vetten, koolhydraten, suiker en zout.

Praktische informatie

  • De omvang van de groep is 8-10 deelnemers.
  • De cursus duurt 12 weken en bevat 12 lessen van ongeveer 3 uur.
  • De cursus begint op donderdag 15 november, om 09.30 uur.
  • De cursisten krijgen een budget dat past bij het aantal maaltijden dat zij gaan maken.
  • Deelname is gratis!

Aanmelden

Wil je graag meedoen aan deze cursus? Of ken je iemand voor wie dit enorm leuk en leerzaam is? Aanmelden gaat via de Alberdine Tesink, lees/mediacoach volwassenen van de Bibliotheek Veluwezoom, tel. 06-10 13 94 93 of stuur een e-mail naar [email protected].

'
article
128900
In dit project wordt samengewerkt met ROC RijnIJssel en Vitanos
RHEDEN – De Bibliotheek Veluwezoom organiseert in de maanden november t/m februari 2019 de cursus ‘Koken
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/128900/cursus-koken-binnen-je-budget/
2018-10-24T18:33:05+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/10/24183249/Koken-binnen-je-budget.jpg
betaalbaar, Budget, koken, rheden.nieuws.nl
Nieuws