Kennismaken met Franciscus van Assisi

Foto: Janneke Bron

VELP – Op 30 oktober en 13 november worden er een tweetal avonden georganiseerd in het Rondeel van de Grote Kerk te Velp over Franciscus van Assisi.

Franciscus van Assisi is misschien wel een van de meest bekende heiligen. Velen kennen het verhaal dat hij met dieren praatte en weten dat dierendag iets met hem te maken heeft. Maar over Franciscus is veel meer te vertellen.

Franciscus van Assisi wordt rond 1182 geboren in Assisi als de zoon van een rijke koopman. Hij heeft een onbezorgde jeugd, vaak is hij de aanvoerder van feesten met vrienden. Over geld hoeft hij zich nooit zorgen te maken, er is meer dan voldoende voor een leven in luxe. Maar na wat omzwervingen en gebeurtenissen besluit Franciscus om al die luxe op te geven voor een aan God gewijd leven in armoede. Ruim acht eeuwen later is hij nog steeds een grote inspirator.

Over Franciscus van Assisi en zijn geschriften en over de betekenis daarvan voor ons vandaag, gaat het op deze avonden.

Data: 30 oktober en 13 november. Tijd: 20.00 – 22.00 uur. Plaats: Rondeel, Kerkstraat 32 Velp. Begeleiding: pastor Janneke Bron, graag even aanmelden: [email protected]

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen