Start campagneweek om aandacht te vragen voor pleegkinderen

GEMEENTE RHEDEN – Van 31 oktober tot en met 7 november is de landelijke campagneweek om aandacht te vragen voor pleegkinderen. Wethouder Marc Budel heeft op woensdag 31 oktober om 8.30 uur een spandoek van de campagne onthuld bij basisschool Rheder Enk, Willem Barentszstraat 1 in Rheden.

Verschillende andere scholen in de gemeente Rheden stellen ook hun schoolhek beschikbaar voor een spandoek.

Kinderen moeten gezond, kansrijk en veilig opgroeien, maar soms kan dit niet in het eigen gezin. Daarom zijn er pleeggezinnen nodig, en helaas zijn er niet genoeg.

Daarom organiseert pleegzorgorganisatie Entrea Lindenhout op woensdag 14 november een informatieavond in Theothorne in Dieren. Op deze avond vertelt de pleegzorgorganisatie wat het inhoudt om pleegouder te zijn. Deelname is vrijblijvend. De avond start om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur. Graag aanmelden via www.ikwilpleegouderworden.nl.

Wat doet een pleegouder

Soms is het nodig dat kinderen voor een korte of wat langere tijd op een andere plek wonen. Het liefst in hun eigen omgeving zodat ze hun vriendjes, school of sportclub niet hoeven te missen. Pleegouders vangen kinderen op die vaak al veel hebben meegemaakt. Zij bieden hen een stabiele, ‘zo thuis mogelijk’ gezinssituatie waar ze veilig kunnen opgroeien. Tot ze weer teruggaan naar hun ouders of zelfstandig gaan wonen.

Pleegouders delen de opvoedtaak met de ouders met als doel de eigen ouders zo snel mogelijk de opvoeding weer te laten overnemen. Zij kunnen altijd rekenen op persoonlijke begeleiding en ondersteuning van pleegzorgorganisaties.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Kijk voor meer informatie over pleegzorg op www.supergewonemensengezocht.nl en www.ikwilpleegouderworden.nl en www.entrealindenhout.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen