Deelnemers herdenken bij 4e editie Sprankel Licht

ELLECOM – Voor de 4e keer organiseerde het bestuur van Stichting Beheer Begraafplaats Ellecom-De Steeg deze sfeervolle herdenkingsbijeenkomst. Op zaterdag 3 november konden belangstellenden vanaf 16.45 uur op de begraafplaats aan de Zutphensestraatweg  terecht.

Er was de mogelijkheid om een naam door te geven van een te herdenken persoon, deze namen werden tijdens de herdenking voorgelezen. Vanaf 17.00 uur begon de herdenking.

De begraafplaats was verlicht met kaarsen, vuurkorven en fakkels. Naast het voorlezen van de namen klonken er gedichten en muziek, voorgedragen door Jan Eikelenboom, Erik Laarman en Barend van der Pol. Ook was er iets warms te drinken. Rond 18.00 uur werd de herdenking afgesloten.

“Dat een naam nog eens mag klinken, ongeacht wanneer diegene is overleden, het kan zoveel betekenen voor mensen. Het is mooi om te zien wat er gebeurt tijdens Sprankel Licht. Sommige mensen zijn stil met hun eigen gedachten en herinneringen, terwijl andere mensen herinneringen delen en praten over degene die ze missen. En dat is goed, er zijn geen regels voor herdenken, ieder doet het op zijn eigen wijze.“ aldus Annemiek Hellings, initiatiefneemster van deze hedendaagse herdenkingsbijeenkomst. Zij wil het stokje graag overdragen aan een organisatietalent om volgend jaar de jubileumeditie te organiseren.

Iedereen was welkom op Sprankel Licht. De bijeenkomst was bedoeld voor iedereen die iemand wil herdenken, al dan niet begraven op deze begraafplaats.

De organisatie kon ook dit jaar weer terug kijken op grote belangstelling, meer dan 60 mensen, waaronder burgemeester Carol van Eert, bezochten de herdenkingsbijeenkomst.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

gallery
129484
De begraafplaats was verlicht met kaarsen, vuurkorven en fakkels
ELLECOM – Voor de 4e keer organiseerde het bestuur van Stichting Beheer Begraafplaats Ellecom-De Steeg
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/129484/deelnemers-herdenken-bij-4e-editie-sprankel-licht/
2018-11-05T18:13:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/04170159/Herdenkingsbijeenkomst-Sprankel-Licht-Ellecom-2018-11.jpg
Annemiek Hellings, rheden.nieuws.nl, Sprankel Licht
Foto's, Nieuws