Unieke samenwerking Rhedense Muziekverenigingen

Foto: Wouter Rijnbende

RHEDEN – Het Rhedens Fanfare Corps en March & Showband (Jong) Rheden hebben maandagavond gezamenlijk Sinterklaasliedjes gerepeteerd als voorbereiding op de intocht van Sinterklaas in Rheden.

In de zaal van Party Centrum Ons Huis studeerden een 40 tal muzikanten van beide verenigingen diverse Sinterklaasmedley’s in, onder leiding van R.F.C. dirigent Harry van Bruggen.

March & Showband Rheden leent jaarlijks een aantal van haar muzikanten uit om muziekpieten elders in het land te ondersteunen; dit jaar helpen zij in Den Haag. Het aantal jeugdleden van de muziekvereniging is jammer genoeg niet voldoende om zelfstandig op te kunnen treden. Na contact met Rhedens Dorpsbelang, die de intocht van Sinterklaas mede mogelijk maakt, is het idee geopperd om de intocht samen met leden van het Rhedens Fanfare Corps te gaan verzorgen.

De samenwerking tussen beide verenigingen is uniek en waarschijnlijk zelfs de 1e keer dat dit in de Rhedense geschiedenis is voorgekomen. Voor het Rhedens Fanfare Corps is het optreden op 17 november a.s. extra bijzonder, immers waar het R.F.C. al jaren geen lopende optredens meer verzorgt, gaat zij die zaterdag samen met de March & Showband Rheden Sinterklaas marcherend door de straten van Rheden. Beide verenigingen laten hiermee zien waar een klein dorp groot in kan zijn.

Vanwege de lage waterstand kan Sinterklaas dit jaar niet de haven van Rheden binnenvaren. De aankomst van de goedheiligman is dit jaar bij de muziektent op de Veerweg. Nadat Sinterklaas de kinderen heeft begroet, zal hij in zijn koets via de Apollostraat, Dorpsstraat, Groenestraat en Arnhemseweg naar het Meester B. van Leeuwenplein gaan.

article
129600
Vanwege de lage waterstand kan Sinterklaas dit jaar niet de haven van Rheden binnenvaren
RHEDEN – Het Rhedens Fanfare Corps en March & Showband (Jong) Rheden hebben maandagavond gezamenlijk
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/129600/unieke-samenwerking-rhedense-muziekverenigingen/
2018-11-06T09:38:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2018/11/06093804/Samenwerking-Rhedens-Fanfare-Corps-en-March-Showband-Rheden-Wouter-Rijnbende.jpg
March- & Showband Rheden, rheden.nieuws.nl, Rhedens Fanfare Corps, Samenwerking
Nieuws