Sloop huizen omgeving Van Kolplein Velp-Zuid van start

VELP – Vivare gaat het komende jaar 86 woningen in de buurt van het Van Kolplein slopen en 80 nieuwe woningen terugbouwen in de vorm van 2- en 3- onder- 1 kappers. De sloop en nieuwbouw gaat in 3 fasen plaats vinden en inmiddels zijn de eerste woningen gesloopt.

Na het vertrek, in augustus van de bewoners uit fase 1 en de “vergeten” anti-kraak bewoners, begint de wijk een vreemde uitstraling te krijgen.
Communicatie
Door een fout in de communicatie, bleken en aantal anti-kraak bewoners geen verhuisinformatie te hebben ontvangen, zij kregen op maandagochtend 15 september een telefoontje dat ze die middag uit hun huis moesten zijn. Wisselwoningen voor deze personen zijn die ochtend nog snel in orde gemaakt en er werd hulp ingeroepen van een verhuisbedrijf om dit alsnog voor elkaar te krijgen.
t9xd4decp58v4wxf3qnybc47u
Nog dezelfde dag zijn er hekken om de te slopen huizen geplaatst en inmiddels zijn de eerste huizen in de Herman Heijermansstraat gesloopt.
Gescheiden afval
Grote bergen afval kenmerken het straatbeeld, dakpannen zijn verwijderd en worden elders hergebruikt, hout, puin, ijzer en dakbedekking liggen in aparte stapels klaar om afgevoerd te worden.
e0aiuzi3uf73yqkw6kb8ejx3s
Overlast
Hoewel Vivare en de gemeente hun uiterste best doen om overlast te beperken, ervaren bewoners die er nog wonen wel overlast op enkele gebieden. Zoals het vele werkverkeer, het vroege tijdstip waarop de werklieden starten met de werkzaamheden, het niet kunnen parkeren (tussen 06:00 en 18:00 geldt er een parkeerverbod), maar ook een onveilig gevoel doordat er buiten werktijd onbekende mensen door het sloopgebied struinen, op zoek naar lood, ijzer en ander waardevol afval.
Sociale controle
Een groot pluspunt uit deze wijk is dat veel bewoners elkaar kennen, er is sprake van een grote mate van sociale controle en men praat regelmatig met elkaar. Ook de werklieden zijn inmiddels bij vele bekend en worden op straat aangesproken.
djoh32i7iir7h5y25n2srznjo
Maatregelen
Er zijn diverse maatregelen genomen om overlast te beperken zoals bijvoorbeeld, het weghalen van wegversmallingen en het verbreden van bochten zodat het werkverkeer doorgang kan hebben, en er zijn parkeerplaatsen gecreëerd om elders in de wijk te kunnen parkeren.
Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.
ixwjdivw69oqnog63yvwutd2w
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden